We schrijven het jaar 1995. Het Gelderse rivierenland wordt geëvacueerd door de grote wateroverlast, Ajax wint de Champions League, Guus Meeuwis heeft met Het is een nacht een monsterhit en in Duitsland schrijft ene Klaus Teuber bordspelgeschiedenis met zijn nieuwste spel Die Siedler von Catan.

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Catan werd uitgegeven in de officiële Duitse taal. 25 jaar later hebben miljoenen spelers wereldwijd een versie van Catan of een van de vele uitbreidingen in hun kast staan. Catan heeft de wereld veroverd.

Dit 25-jarige jubileum wordt groot gevierd. Zo komt er dit voorjaar een speciale wereldwijde jubileumeditie van Catan uit. En niet zomaar één. In deze editie zit namelijk niet alleen het basisspel Catan, maar ook de uitbreiding De Zeevaarders. Nog nooit eerder verscheen deze uitbreiding samen met het basisspel in één doos. Daarnaast zitten er in de doos twee extra regionale scenario’s: “Hawaii” en het “Iberisch Schiereiland”, voor nog meer variatie. Dit alles maakt deze jubileumeditie tot de perfecte gelegenheid om Catan te ontdekken.