In 2018 organiseerde spellenclub Kapido hun elfde "Catan Clan Tornooi". Daarbij werd aangekondigd dat dit hun laatste keer zou zijn.  Maar niet getreurd, want ook dit jaar komt er weer een Catan Clan Tornooi. De mensen van clan "We zien wel" vonden het namelijk altijd zo leuk om mee te doen dat ze nu de organisatiefakkel hebben overgenomen.

Tijdens het Catan Clan Tornooi op zondag 10 maart in Tielt-Winge (België, bij Leuven) speel je niet alleen, maar in teamverband met vier personen.

Hierbij speel je het spel nog wel individueel tegen andere tegenstanders, maar alle behaalde punten van het team worden samengeteld. Een sterk team kan hierdoor de eventuele matige score van één of meerdere spelers van het team gemakkelijk rechtzetten!

Het toernooi bestaat uit vier rondes. Alle spellen worden gespeeld volgens de officiële regels, tenzij anders vermeld.

Ronde 1 : Uitbreiding Steden en Ridders
Ronde 2 : Basisspel
Ronde 3 : Basisspel
Ronde 4 : Uitbreiding Steden en Ridders

En kan je zelf geen team van vier personen vormen, maar wil je toch graag deelnemen, dan is het mogelijk om bij het inschrijfformulier "Losse inschrijving" in te vullen. Met deze inschrijvingen stelt de organisatie een team voor jou samen.

Op het einde van de dag hebben de clans 16 scores behaald (vier keer vier). De clan met de hoogste opgetelde score is de winnaar! Ook dit jaar hebben ze weer een fantastische prijzentafel gemaakt met schitterende spellen. En Los daarvan ontvangt elke deelnemer een mooie prijs!

Bij dit toernooi staat het spelplezier voorop, je hoeft dus helemaal geen Catan-specialist te zijn. Wel wordt er van je gevraagd dat je de regels van het basisspel en ‘Steden & Ridders’ kent, zodat er vlot kan doorgespeeld worden.

Dus, zijn jij en je vrienden ook zulke grote liefhebbers van Catan? Schrijf jullie dan zeker in voor het Catan Clan Tornooi van 2019. (Vooraf inschrijven is verplicht)

Datum:
Zondag 10 maart 2019.

Locatie:
Zaal ‘Jongensschool’, Blerebergstraat 4, 3390 Tielt-Winge

Tijd:
Aanvang om 10:00 uur

Inschrijvingsgeld:
40 euro per team. (inclusief 4 drankbonnen)

Inschrijvingen en informatie op http://www.catanclantornooi.be/