Vol trots mogen wij bekend maken dat twee 999 Games-spellen voor Speelgoed van het Jaar zijn genomineerd: Cup King in de categorie 8-9 jaar en El Grande Big Box in de categorie 12 jaar en ouder. In de loop van het jaar zal door stemming bepaald worden welke spellen de prestigieuze titel winnen.

Cup King
Vrolijk, dynamisch spel voor de hele familie! De spelers bouwen ieder met gekleurde cups een eigen driedimensionale piramide. Ze kunnen kaarten van 1 kleur spelen om de piramide van hun buurman aan te vallen. Kan die zich niet verdedigen, dan moet hij een cup van die kleur uit zijn piramide tikken met alle gevolgen van dien. Cup King is een tactisch spel, waarbij de cuppiramide voor een bonte en hectische sfeer zorgt!

 

El Grande Big Box
Deze luxe jubileumeditie van het “Spiel des Jahres 1996” is samengesteld ter ere van het 20-jarig bestaan van El Grande. Dit strategische bordspel was ook in Nederland een echte bestseller. 
De El Grande Big Box bevat naast een luxe editie van het basisspel alle uitbreidingen die ooit voor dit spel verschenen zijn, waaronder Grootinquisiteur & Koloniën en alle varianten van Koning & Intrigant. Verder is er speciaal voor deze uitgave een kleine jubileumuitbreiding ontwikkeld. 

El Grande, het strategische bordspel zonder dobbelstenen!