Deze week staat in het teken van de Dominionfamilie. Dominion is een deckbuildingsspel. Dit houdt in dat je tijdens het spel jouw eigen trekstapel vormt en dus zelf kiest welke kaarten jij wilt gebruiken. Dominion is ontworpen door Donald X. Vaccarino, volgens liefhebbers ook wel de grondlegger van deze manier van spelen. Het spel won in 2009 onder meer de prestigieuze prijzen Spiel des Jahres en Deutscher Spiele Preis. Van het basisspel zijn twee versies: ‘In de naam van de Koning’ en ‘Intrige’. Daarnaast zijn er maar liefst 8 uitbreidingen van verschenen en een introductieversie voor de beginner: Het Koninkrijk Dominion.

Het Koninkrijk: Dominion

Dominion heeft de uitstraling van een expertspel, al valt dat best mee. Voor wie toch liever wat kleiner begint, is er de introductieversie voor een mooi prijsje: Het Koninkrijk Dominion.

Deze versie is compact en toegankelijk voor een breed publiek en bevat de 'greatest hits'-kaarten uit de eerder uitgebrachte versies van Dominion. Het Koninkrijk Dominion is ook een uitstekend opstapje voor kinderen en voor de fans makkelijk mee te nemen voor onderweg.


In dit spel stel je jouw eigen deck samen door de juiste kaarten te kopen. Daarmee breid je jouw koninkrijk uit met onder andere dorpen, bruggen en markten om over een zo groot mogelijk rijk te heersen. Bezit jij aan het einde van het spel het grootste koninkrijk? Dan win jij Het Koninkrijk Dominion!