Tijdens de spellenbeurs Zomerspel afgelopen weekend in België werd voor de tweede keer het Belgisch Kampioenschap Saboteur gehouden. Wat het evenement extra leuk maakte was dat de bedenker van het spel: Frederic Moyersoen ditkeer bij het evenement aanwezig was. Na een spannende finale bleek Ben Verschooris de duidelijke winnaar. Voor de rest van de top 4 werden er uiteindelijk tiebreakers bijgehaald.

Ben Verschooris is 30 jaar en zijn strategie tijdens het kampioenschap was zo weinig mogelijk de aandacht op zich te vestigen. ”Ruil je kaarten zo snel mogelijk en houd de beste kaarten bij je voor het einde van de ronde”, is zijn gouden tip voor beginnende spelers. Ben had nooit verwacht het toernooi te winnen toen hij begon. Hij wijdt zijn winst dan ook aan het feit dat je tijdens zo’n BK speelt met mensen die je op voorhand niet kent. Hierdoor kan je minder goed inschatten hoe iemand speelt en dit maakte het extra spannend.

Ben Verschooris en de nummer 2 Thomas van der Have hebben zich geplaatst voor het wereldkampioenschap Saboteur in Riga (Letland), dat november 2017 plaatsvindt. Wij wensen de mannen veel succes met de voorbereidingen! Over het wereldkampioenschap volgt binnenkort meer informatie.

Ook meedoen met een toernooi of een kampioenschap van jouw favoriete spel? Houd onze evenmentenpagina of onze Facebookpagina dan goed in de gaten en wie weet tot snel!