Afgelopen weekend werd in Wenen het EK Catan 2015 gehouden als onderdeel van het Spielefest. Dit is een spellenevenement dat jaarlijks 60.000 bezoekers trekt. Thijs Metz en Piet van Everdingen waren onze vertegenwoordigers voor Nederland. Thijs Metz had zich als winnaar van het NK Catan, automatisch gekwalificeerd voor het EK van dit jaar.

Maar liefst 35 deelnemers uit 25 landen probeerden zich op zaterdag bij de beste 16 te scharen. Dit deden ze door het spelen van vier partijen van het basisspel Catan. Wie dat voor elkaar kreeg, speelde op zondag een halve finale. Daarvan gingen de vier winnaars weer door naar de uiteindelijke finale. Dit is voor Thijs helaas niet gelukt maar met 2 overwinningen en 36 punten ging Piet als vierde in het algemeen klassement wel door naar de halve finale. Daarin redde hij het uiteindelijk net niet; zijn Bulgaarse tegenstander was hem net te snel af op weg naar de tien punten. De uiteindelijke winnaar van de finale, en dus de nieuwe Europees Kampioen is de Pool Lech Olczak.

Piet van Everdingen heeft uiteindelijk een achtste plek behaald. Hopelijk zijn Piet en Thijs volgend jaar weer van de partij bij het NK Catan om kans te maken op een reis naar het WK in de Verenigde Staten!