Voor het derde jaar op rij viel 999 Games in de prijzen. Gisteren werd namelijk bij de uitreiking van Speelgoed van het Jaar in NEMO het Escape Room spel Exit bekroond tot Speelgoed van het Jaar in de categorie 18+. 999 Games was in vier verschillende categorieën genomineerd en wist er uiteindelijk dus één te verzilveren.

“Geweldig nieuws!” zei Michael Bruinsma, oprichter en directeur van 999 Games gisteren na de ceremonie. “Naast escape rooms worden nu ook de escape room-spellen steeds populairder en Exit is een van de betere escape spellen. We zien dat zowel spelliefhebbers als escape room-fanaten deze spellen omarmen, daarom is het fantastisch nieuws dat Exit nu dan ook wordt bekroond.”

Een Escape Room in een Doosje

De spellen van Exit zijn een unieke en spannende belevenis. Je speelt het samen en probeert zo snel mogelijk te ontsnappen, uit bijvoorbeeld een griezelige verlaten hut, een laboratorium of van een mysterieus eiland. En zoals bij een echte escape room: je speelt het maar een keer. Aan de hand van een boekje, kaarten, een decodeerschijf en enkele andere zaken moeten oplossingen worden gevonden. Geen twee raadsels zijn hetzelfde waardoor de communicatie, vindingrijkheid en samenwerkingsvermogen van de spelers flink wordt uitgedaagd. De escape-situatie en tijdsdruk zorgen hierbij voor extra spanning in dit spel. Ontdek ze allemaal >>

Nooit te oud om te spelen.

Ontwikkelingspsycholoog Ger Ramakers benadrukte gisteren bij de uitreiking nog maar eens het belang van spelen: Ieder kind, jong of oud zou minimaal 30 minuten per dag moeten spelen. Door te spelen voelt een kind zich op z’n gemak, wat een gezonde ontwikkeling bevordert. Daarnaast is de sociale interactie heel belangrijk en leert het kind spelenderwijs nieuwe vaardigheden.

Hetzelfde geldt ook voor volwassenen: In een drukke maatschappij die erg gericht is op prestaties, blijft spelen essentieel om plezier te hebben, stress te verminderen en de sociale omgang te onderhouden. Vandaar dat dan ook sinds vorig jaar de categorie 18+ is toegevoegd aan de Speelgoed van het Jaar-verkiezing. Wat opvalt is dat onder volwassenen escape room-spellen erg populair zijn. Na dat vorig jaar ook al een escape room-spel won, valt nu dus Exit in de prijzen.

Scoor een gratis escape room-kaartje!

Tot en met 31 december 2018 kun je een gratis escape room-kaartje scoren bij aankoop van 2 Exit-spellen. Hoe kom je aan een kaartje? Dat lees je hier! >>