Afgelopen weekend vond de grande finale plaats van de 999 Open-toernooien en wel op Het Spellenspektakel in Eindhoven, het spellenfeestje van het jaar. 

De finale bestond uit 3 rondes die met de uiteindelijke top 8 werd gestart:

1) Jonathan Huysmans – 48 punten
2) Kevin Beeckmans-Cop – 46 punten
3) Robin Peeters – 40 punten
4) Dieter Strauven – 37 punten
5) Menno Verbakel – 35 punten
6) JaQues Kieft – 34 punten
7) Melissa Delva – 34 punten
8) Jurgen Laisnez – 29 punten

Alle eerdere scores vervielen om iedereen gelijke winstkansen te geven. De finalisten gingen om 11:00 uur met Machiavelli van start. Na de eerste ronde namen de Belgen duidelijk de leiding. De Nederlanders stonden al snel achter. Jonathan stond na de eerste ronde aan kop met 28 punten.

In de tweede ronde stond Agricola centraal. Kevin won het spel en wist de leiding daardoor van Jonathan over te nemen. Melissa, de enige vrouwelijke deelneemster, werd derde met een flinke voorsprong op de nummer 4.

Nu waren de 4 eindfinalisten bekend: Kevin, Jonathan, Melissa en Robin. Helaas voor Dieter zag hij de laatste ronde met 1 punt verschil aan zijn neus voorbijgaan.

Een van de nieuwste telgen van 999 Games was het finalespel: Berenpark. De scores lagen dicht bij elkaar, wat er voor zorgde dat het tot het einde extra spannend was, maar uiteindelijk werd duidelijk wie de 999 Games Open-series van 2017 op zijn naam zou schrijven: Jonathan Huysmans ging er met maar liefst 110 punten met de titel vandoor. Wij feliciteren Jonathan van harte met deze mooie prestatie en nodigen hem graag uit om volgend jaar zijn titel te verdedigen.

Einduitslag:

1)   Jonathan 110 punten
2)   Melissa 93 punten
3)   Kevin 91 punten
4)   Robin 71 punten

999 Games Open-toernooien 2018
Het nieuwe seizoen is op 1 november alweer van start gegaan. De 2 spellen die in de eerste periode van de Opens centraal staan, zijn Marco Polo en Dominion. Wil je ook een toernooi organiseren? Klik hier voor meer info. En wie weet ga jij er volgend jaar met de winst vandoor!