De Nederlandse Spellenprijs is de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands uitgegeven gezelschapsspellen. Deze spellenprijs is in 2001 in het leven geroepen door de landelijke spellenvereniging Ducosim, om de spelende consument een onafhankelijk waardeoordeel te bieden.

De Nederlandse Spellenprijs is verdeeld in twee categorieën: de Nederlandse Spellenprijs – familie en de Nederlandse Spellenprijs – experts. Een familiespel is geschikt voor een groot publiek, waaronder kinderen vanaf 8 jaar. Een expertspel vraagt iets meer speelervaring.
Great Western Trail is genomineerd voor de Nederlanse Spellenprijs in de categorie experts.

Great Western Trail is een indrukwekkend bordspel met veel keuzevrijheid en wegen naar de overwinning. Drijf je kudde runderen naar Kansas City en lever deze per trein aan verre steden. Koop en verkoop runderen, bouw eigen gebouwen en werf personeel. Uitdagend en in hoge mate herspeelbaar!

In september zal de jury bijeenkomen om uit de genomineerden in elke categorie de winnaar te kiezen. De winnaars worden dit jaar tijdens een feestelijke bijeenkomst op de vrijdagavond voor het Spellenspektakel in Eindhoven bekendgemaakt en gehuldigd. Hopelijk kunnen wij onze trackrecord voortzetten. Hieronder een overzicht van de expert winnaars van afgelopen jaren:

2016 Marco Polo
2015 Concordia
2014 De Legenden van Andor
2011 Hanzesteden
2010 Hoogspanning
2009 Agricola