De kaarten worden geschud en de dobbelstenen worden opgepoetst want het Spellenspektakel staat voor de deur. Op 9 en 10 november opent de Jaarbeurs in Utrecht zijn deuren voor alle fans van bord- en kaartspellenfans uit de lage landen. En uiteraard pakt 999 Games ook dit jaar weer flink uit met speelplezier voor jong en oud.

Hoewel het alweer de 26e editie van het Spellenspektakel is, wordt dit grootste spellenevenement van Nederland dit jaar pas voor het eerst in de domstad gehouden. Door het sluiten van het Beursgebouw in Eindhoven moest het Spellenspektakel op zoek naar een nieuw onderkomen. Utrecht staat bij velen al bekend als de spellenhoofstad van Nederland, gezien het grote aantal spellenspeciaalzaken. De Jaarbeurs is voor het de organisatie van Spellenspektakel dan ook een schot in de roos.

Het hele weekend lang kunnen spelliefhebbers van jong tot oud zich hier storten op het speelplezier. Bij de stands van 999 Games mogen zij direct aanschuiven bij één van de velen speeltafels waar de allernieuwste en leukste spellen worden gepresenteerd. Ervaren demonstrateurs zullen de spellen uitleggen waarna er uitgebreid de tijd is om zelf verder te spelen.

Maar er is meer...
Zo worden traditiegetrouw op vrijdag, op de vooravond aan de beurs, de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs bekendgemaakt en gehuldigd. Dit jaar zijn maar liefst drie van onze titels genomineerd: Clever, De Kwakzalvers van Kakelenburg en Wingspan.

Ook is dit jaar het Spellenspektakel het toneel voor het Europees Kampioenschap Catan. Op dit prestigieuze spellentoernooi, dat voor het eerst in Nederland wordt gehouden, strijden meer dan vijftig Europese spelers voor de cup. Je bent van harte welkom om te komen kijken en Twan en Oscar, de Nederlandse afvaardiging, aan te moedigen.

Ain’t no party like an after party!

Wegens het succes van afgelopen jaren zal er ook dit jaar op zaterdag weer een afterparty zijn. Zodra de deuren van het beursgebouw sluiten, gaat het spektakel namelijk gewoon weer verder bij het Hampton by Hilton aan de overkant van de straat in Hoog Catherijne. Hier kan je, onder het genot van een drankje, tot middernacht op deze spellenavond de leukste spellen van de beurs spelen.

We zien je graag in het weekend van 9 en 10 november in Utrecht!