Iets om naar uit te kijken. Binnenkort bij 999 Games!

De zomer is helaas bijna voorbij, en omdat we de donkere dagen tegemoet gaan, geven we jullie graag iets om naar uit te kijken! Zo vlak voor alle feestmaanden presenteren we leuke spellen die dit najaar in de winkel liggen om wellicht op je verlanglijstjes te zetten! Dobbelspellen, kaartspellen, bordspellen, uitbreidingen en varianten,  dus voor ieder wat wils!

Varianten:

Qwirkle Cubes
Qwirkle is op dit moment al in twee vormen in de winkel te vinden, steentjes en kaarten. Omdat het zo’n leuk spel is, hebben we besloten daar een derde vorm aan toe te voegen, namelijk kubusjes! Qwirkle Cubes is een zelfstandige variant van het originele spel. In deze versie moet je alleen met dobbelstenen rollen en met de uitkomst daarvan moet je combinaties maken en Qwirkles vormen. Het dobbelen geeft een leuk nieuw element aan het toch al vermakelijke spel!

Hoogspanning Kaartspel
Nog zo’n bekend spel waar een leuke variant van komt! Hoogspanning: Het Kaartspel is een zelfstandige variant waarin je (je raadt het al) het spel speelt met alleen maar kaarten. Je biedt weer op elektriciteitscentrales en koopt brandstoffen om zo te proberen de meeste elektriciteit te produceren! In dit spel zit ook een specifieke tweespelersvariant, en een variant “Het Sloopbedrijf”, die ook met de bordspellen Hoogspanning en Hoogspanning Deluxe te combineren is!

Fauna
Er komt een variant van het bekende kennisspel Terra. In Fauna komen alle soorten dieren voorbij, reptielen, vissen, vogels, roofdieren en zoogdieren, niets wordt overgeslagen. Elke ronde wordt er 1 kaart gepakt met 3 vragen. Zet een wedsteen op de wereldkaart of op de verschillende sporen die bepaalde eenheden weergeven, zoals centimeters of kilo’s. Heb je het antwoord precies goed, dan levert dat veel punten op, maar ook als je er heel dichtbij zit krijg je er nog punten voor.

Agricola Familie-editie
Eerder is de nieuwe editie van Agricola uitgekomen voor veelspelers. Nu kondigen wij weer een nieuwe Agricola aan, dit keer de Familie-editie. Deze toegankelijkere versie is speciaal bedoeld voor de minder ervaren spelers. Dit spel is het ideale opstapje naar het basisspel. Het idee blijft hetzelfde, je verbouwt groenten, houdt vee en zorgt voor je gezin. Uiteindelijk gaat het erom wie de meest waardevolle boerderij kan bouwen.

Camel Up Cards
Ook de Camel Up-familie wordt uitgebreid met een variant met kaarten. In Camel Up Cards verplaatsen de kamelen zich niet door middel van dobbelstenen, maar met zelf gekozen kaarten. Hierdoor heb je meer inzicht in welke kamelen zich verplaatsen en kun je beter op de juiste kameel wedden. Een spel voor de fanatieke fans van Camel Up, maar ook voor de nieuwsgierige spelers die het spel nog niet kennen!

30 Seconds Vlaamse Editie
30 Seconds is in Nederland natuurlijk wel bekend. Maar door de vele typisch Nederlandse begrippen niet echt speelbaar voor onze zuiderburen. Maar nu is daar eindelijk de speciale Vlaamse editie met allerlei Vlaamse begrippen. We hopen dat de Belgen nu net zo’n fan worden als de Nederlanders!

Uitbreiding:

 

Dominion Keizerrijken
Dominion blijft maar met mooie nieuwe uitbreidingen komen, stuk voor stuk brengen ze iets nieuws naar het toch al fantastische basisspel. Deze nieuwste uitbreiding brengt fiches en 300 nieuwe kaarten, waaronder kaarten die je pas later betaalt, stapels met 2 verschillende soorten kaarten en nog meer bezienswaardigheden. Kortom, weer eentje om aan de collectie toe te voegen!

Nieuw:

Manifold
Het tijdschrift Quest had al de eerste sneakpeak met een demospelletje in hun laatste editie bijgevoegd. Maar de complete set puzzeltjes is binnenkort in de winkel te vinden. Vouw het blad zo dat de ene kant volledig zwart en de andere kant volledig wit is. De 5 moeilijkheidsgradaties zorgen ervoor dat je wel even bezig bent voordat je alle puzzels hebt opgelost! Download hier je eigen probeersetje van Manifold!

Vrijdag
Vrijdag is stiekem niet nieuw, maar terug van weggeweest. In dit spel speel je Vrijdag en help je Robinson door het spel heen om uiteindelijk twee machtige piraten te verslaan! Robinson wordt gedurende het spel echter steeds ouder, waardoor hij trager en onhandiger wordt. Aan jou om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan en ervoor te zorgen dat hij levend het eiland verlaat. Het spel is elke keer weer anders en ook nog op verschillende niveaus te spelen, zodat het voor meerdere leeftijdscategorieën geschikt is.