Afgelopen weekend werden de eerste twee toernooien in de nieuwe periode van de 999 Games Open-series georganiseerd. In deze periode staat het spel “In de voetsporen van Marco Polo” centraal.

Op 13 maart organiseerde spellenclub Spelfort een 999 Games Open-Toernooi in Merksem. Vier spelers sprongen op hun kameel om de zijderoute van Marco Polo te verkennen. Alle spelers speelden In de voetsporen van Marco Polo voor het eerst, dus het was net zozeer een ontdekkingsreis als destijds. Aan het einde van het tornooi bleek Kevin Beeckmans-Cop de beste ontdekkingsreiziger en handelaar te zijn: hij ging met de overwinning aan de haal.

 

De 26-jarige Kevin was zeer aangenaam verrast door deze kennismaking met In de voetsporen van Marco 

Polo. Het spel biedt veel verschillende mogelijkheden, maar helaas ben je beperkt in je zetten en moet je moeilijke keuzes maken.
Zulke dilemma’s spreken hem erg aan in spellen. Kevin vragen wat zijn lievelingsspel is, is zoals vragen aan een ouder wie zijn lievelingskind is: hij is fan van veel spellen van 999 Games. Maar de laatste maand kwam De Mol het meest op tafel. Maar na dit tornooi zal In de voetsporen van Marco Polo wellicht ook veel op tafel komen. Een ultieme strategie heeft Kevin nog niet. Daarvoor zal hij het spel meer moeten spelen. Nieuwe spelers raadt hij alvast aan om goed hun geldvoorraad op peil te houden. Geld is schaars en geldgebrek kan je zuur opbreken omdat je dan reeds gekozen acties niet meer kunt doen.

In Beveren-Leie waren 7 deelnemers aanwezig. Twee ervan waren ook vorige maand present. Dit waren Jeroen en Bart. Jeroen had gehoopt zijn positie wat te verstevigen, maar helaas, het tweede spelletje “In de voetsporen van Marco Polo” deed hem de das om. Hij was nochtans goed begonnen. Uiteindelijk ging Heike er met de winst vandoor. 

Heike vond het moeilijk om een favoriet 999-spel aan te wijzen, maar het was de eerste keer dat ze In de voetsporen van Marco Polo speelde en het smaakte zeker naar meer. Haar tactiek was om zetten vooruit te denken en proberen in te schatten wat de tegenstander met zijn dobbelstenen ging doen, en vooral op het einde serieus uit te pakken. Zeker als de tegenstander het niet verwacht. Haar overwinning heeft ze, denkt ze zelf, ook voor een stuk te danken aan de extra hersenportie die ze momenteel bij zich draagt, want ze is voor de eerste keer zwanger.