Lost Cities: Rivalen is gebaseerd op het gelijknamige kaartspel voor 2 spelers, maar biedt door het ingenieuze veilingsysteem nog meer uitdaging!

Leg expeditieroutes, die je naar afgelegen en geheimzinnige hoeken van de aarde leiden; een verlaten bergtempel, een vervallen steencirkel, een in zee verzonken stad, een oeroud dorp uit het stenen tijdperk en een burcht in het binnenste van een berg.

Probeer daarbij je routes zo te leggen dat je er zoveel mogelijk roem mee verdient. En als je heel moedig bent, kun je zelfs wedden op het resultaat van je eigen expedities. Maar pas op, je bent niet in je eentje onderweg! Welke routes sla je in en hoeveel goud is dat je waard? Plan goed en zet je middelen handig in. Wie aan het einde de meeste roem heeft verdiend, wint het spel.

Bluf- en planningsspel. Bouw expedities door kaarten van laag naar hoog neer te leggen. Leg in je beurt een kaart in het midden of start een veiling. De winnaar van een veiling mag kaarten uit het midden voor zich neerleggen. Weddenschapskaarten kunnen de waarde van een expeditie verdubbelen!