In 2016 introduceerde wij het 999 Games Open toernooi, dat uit een reeks kleine toernooien bestaat. Deelnemers kunnen het hele jaar punten verzamelen door spellen van 999 Games in toernooiverband te spelen. De te spelen spellen verschillen per periode. Iedere 2 maanden staan er 2 nieuwe spellen centraal en het is weer tijd voor de volgende ronde! Heel maart en april staan de 999 Open toernooien in het teken van Carcassonne en Het Dorp.

In deze maanden mogen spellenverengingen, winkels en cafés zoveel toernooien organiseren als ze willen. De spelers die daaraan meedoen, verdienen daar punten mee. Deze tellen voor de ranking die wij online bijhouden. 
De top 8 van de ranking en 4 door 999 Games uitgenodigde spelers spelen de finale op het Spellenspektakel in Eindhoven

De spellen in het kort:

Carcassonne
In dit bekende legspel bouwen de spelers gezamenlijk de Franse stad Carcassonne op met al haar wegen, steden, kloosters en weiden. Door het inzetten van horigen scoren ze punten voor afgebouwde projecten. Elke beurt leg je één landtegel neer en mag je er één horige opzetten. Welke soort dat is, hangt van de tegel af. Zo zijn er tegels met wegdelen, kloosters, stadsdelen en/of stukken weide. In principe mag er niet meer dan één horige op een project staan, maar als twee onafgebouwde delen aan elkaar worden gebouwd, kan het toch voorkomen dat er meer horigen op terecht komen. Wie de meeste horigen op een afgebouwd project heeft, krijgt daar direct punten voor. Voor elke soort project gelden verschillende spelregels voor het aantal te ontvangen punten. Het spel is afgelopen als alle tegels zijn gelegd. Wie de meeste punten heeft, wint.

Het Dorp
Het Dorp is een spannend bordspel voor de echte liefhebbers. Elke familie probeert in het dorp roem te vergaren. Dat kan met carrières zoals bijvoorbeeld ambachtsman, in de kerk of de dorpsraad, of als wereldreiziger. Er zullen tijdens het spel nieuwe familieleden geboren worden, maar er zullen er ook een paar overlijden. Wie tijdens zijn leven hard heeft gewerkt, wordt opgenomen in de dorpskronieken en vergroot daarmee het aanzien van zijn familie. Je pakt in je beurt steeds een invloedssteen van het speelbord en voert de bijbehorende actie uit. Zo kun je bijvoorbeeld graan oogsten, voor gezinsuitbreiding zorgen, goederen produceren, een ambacht beheersen, naar de markt, de waterput, de dorpsraad of de kerk, of op wereldreis gaan. Voor al deze acties heb je tijd en/of invloedsstenen nodig. Heb je een bepaalde hoeveelheid tijd verbruikt, dan overlijdt één van je familieleden. Die kan daarmee een plaats in de dorpskronieken verdienen, die punten oplevert. Natuurlijk zijn er ook verscheidene andere manieren om aan punten te komen. Wie uiteindelijk het meeste uit zijn leven in het dorp haalt, wint.

Organiseer jij een Open toernooi met Het Dorp? Dan sturen wij jou een Valse Motten probeerspel die je aan alle deelnemers mag meegeven! (Op=op)
Valse Motten, winnaar van Kinderspiel des Jahres 2012, is een spel van Inka en Markus Brand. Dit zijn dezelfde auteurs als van Het Dorp!

17 maart vind het BK Carcassonne plaats en op 25 maart het NK Carcassonne. Doe jij hier aan mee? Dan kan je tijdens een Open toernooi alvast oefenen!
Beide toernooien zitten al vol, maar voor het NK hebben wij nog een aantal extra plekken kunnen regelen. Geef je snel op!
Wil je de deelnemers komen aankondigen? Dan ben je uiteraard van harte welkom.

Klik hier voor alle data en meer informatie over de Open toernooien.