Nieuwsoverzicht: augustus 2016

Een maandelijks overzicht met nieuws en feitjes over alles wat zich afspeelt binnen en buiten 999 Games. Met deze maand nieuws over onder andere: spellen voor in je eentje of juist met groepen, tv programma’s en ingewikkelde wiskunde in SET!

Nieuw voor in je kast
Soms heb je wel van die momenten dat je niet genoeg mensen om je heen hebt (of wilt) om een bordspel op tafel te leggen. Gelukkig is daar nu de oplossing voor, in het solitaire spel Brains heb je niemand nodig behalve je eigen stel hersens! Er zijn 50 verschillende puzzeltjes om op te lossen en er zijn tips bijgeleverd voor als je er echt niet meer uit komt.

Maar dat is niet het enige solitaire spel van de maand, niet nieuw maar toch terug van weggeweest is het spel Vrijdag hierin speel je in je eentje ‘Vrijdag’ en probeer je Robinson het eiland af te helpen. Dit spel was een groot succes en is na vele verzoeken terug!

Wat ook wel is kan gebeuren is dat je eigenlijk te veel mensen hebt om een bordspel te spelen. Ook dan heeft 999 Games de oplossing: De Weerwolven van Wakkerdam: Het Pact. Deze bigbox zit vol met alles wat er ooit van weerwolven is uitgebracht: het basisspel, de uitbreiding Karakters en Volle Maan en Het Dorp. Ideaal voor op kamp, in de klas of op de camping.

Daarnaast hebben we ook nog een heel leuk spel binnen gekregen waar we voor het eerst de digitale wereld combineren met bordspellen. In het spel Roar! Speel je namelijk met een tablet of telefoon, hiervoor heb je de gratis app nodig en met deze kun je verschillende missies

 

Vorige maand vertelde we al over onze vernieuwde Carcassonne! Nu kunnen we verheugd melden dat de ‘oude’ uitbreidingen: De Uitbreiding, Kooplieden & Bouwmeesters en De Draak, de Fee & de Jonkvrouw ook een nieuw jasje hebben gekregen! ‘De uitbreiding’ heeft zelfs een nieuwe naam gekregen! Namelijk Herbergen & Kathedralen (maar dat is dus gewoon dezelfde!). Om nog makkelijker bij te houden of je alle uitbreiding in je bezit heb zijn ze nu ook genummerd, maar ze hoeven niet perse op die volgorde gekocht/gespeeld te worden!

 ‘Je had erbij moeten zijn’
Dit keer had je er niet fysiek bij kunnen zijn, maar wellicht heb je het toch gemist! Wij waren namelijk de afgelopen drie zondagen op tv te zien bij het programma ‘Life is Beautiful’ van RTL 4. Hier presenteerde wij drie spellen die wij denken dat iedereen moet spelen. Namelijk: Roar!, Terra en Potion Explotion. In de afleveringen is een korte uitleg te zien over het spel, maar op de Facebook van Life is Beautiful is bijvoorbeeld een langer filmpje te zien van een paar speelrondes van Terra.

Ander spellennieuws
SET is al jaren een heel bekend spel van ons. Maar wie denkt dat het een simpel reactiespelletje is moet zeker dit artikel op NRC.nl lezen. Hierin wordt uitgelegd dat er toch meer achter SET zit dan je op het eerste gezicht zou denken. Een wiskundige van de TU Delft heeft er een heel onderzoek aan gewijd. Want waar wij ons wel is blind staren op de 12 kaarten op tafel en er van overtuigd zijn dat er toch echt geen SET op tafel ligt blijkt deze kans maar 1 op 34 te zijn. Deze kans neemt af naarmate er kaarten worden toegevoegd. Er is tot 20 kaarten de mogelijkheid dat er geen SET op tafel ligt, bij kaart 21 is er altijd een SET te vinden. Kortom de kans is een stuk groter dat wij gewoon niet goed genoeg kijken!

Wil je nog sneller op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook, Twitter en Instagram, en meld je aan voor de nieuwsbrief!