Een maandelijks overzicht met nieuws en feitjes over alles wat zich afspeelt binnen en buiten 999 Games. Met deze maand nieuws over onder andere: Pak die Zak!, Mijn Dorp, Zuiderspel, Friends & Foes, Marco Polo en The Gama Trade show.

In dit overzicht praten we je weer helemaal bij over de laatste nieuwtjes!

Nieuw voor in je kast
In ons magazijn zijn weer pallets vol met nieuwe spellen binnengekomen. Daar worden er een aantal uitgepakt om te controleren of alles klopt. Dit keer waren onder andere Pak die Zak! en Crox Word aan de beurt. Gelukkig was alles goed en vlogen ze gelijk het magazijn weer uit naar de winkels! Dit zijn weer typisch van die chaotische stressspellen waar we allemaal gek van worden, maar die we stiekem toch elke keer weer uit de kast trekken! Voor mensen waarvan hun hart dat soort stress niet aankan is deze maand ook Mijn Dorp uitgekomen. Een spel vol variatie en verschillende strategieën waar je rustig anderhalf uur over na kunt denken.

Voor de Carcassonne-liefhebber zijn er nu ook weer meeple-oorbellen in 5 verschillende kleuren oponzewebshop verkrijgbaar. Deze werden met een leuke winactie op onze Facebook aangekondigd. De winnaar heeft zelfs een leuke foto van haar en haar prijs gepost!

Onze spellen zijn een succes!
Het Koninkrijk Dominion heeft mede door de stemoproep op Facebook de prijs ‘Bastaard Award’ voor beste fantasy-spel binnengesleept. Een terechte winnaar met prachtig artwork, waardoor je tijdens het spelen in een wereld vol kastelen en troonzalen waant.

Wist je dat de spellen die wij uitgeven vaak ook in andere talen te vinden zijn? Zo ook Marco Polo, en blijkbaar is dit spel bij de Italianen favoriet dit jaar (en terecht!). Marco Polo heeft namelijk de Italiaanse spellenprijs ‘Scelto dai Goblin 2016’ gewonnen.  Daarnaast was het spel ook genomineerd voor de ‘Golden Geek award’ in de categorie strategische spellen, waarin het uiteindelijk derde is geworden.

 ‘Je had erbij moeten zijn’
Niet om jullie nou jaloers te maken met verhalen over wat jullie nou allemaal gemist hebben (of misschien was je er wel bij!), maar om een idee te krijgen van waar 999 Games zoal te vinden is, een klein overzicht. Deze maand waren we bijvoorbeeld bij het NK en het
BK Carcassonne, die een daverend succes waren. In totaal gingen 185 mensen de strijd aan om hun land te mogen verdedigen op het WK in Duitsland.  We zijn benieuwd hoe de winnaars zich daarop gaan voorbereiden. Zijn BK’s en NK’s je nou een beetje te officieel, dan kun je ook gewoon meedoen aan onze 999 Games Open. Deze maanden staat bijvoorbeeld Marco Polo vol in de aandacht! Meedoen is eenvoudig en punten scoren is nog makkelijker.

Minder competitief, maar wel net zo leuk: Zuiderspel, de spellenbeurs in Veldhoven. Het was een gezellige drukte met een recordaantal bezoekers en standhouders. Beurzen zijn de perfecte gelegenheid om een persoonlijke uitleg te krijgen of medespellenfanaten te ontmoeten. Je begint menig potje met meerdere vreemden en eindigt het spel met nieuwe vrienden, die je vaak op een volgende beurs weer tegenkomt.
De spellenwereld is nou eenmaal niet al te groot, maar daardoor juist wel zo gezellig!

Nieuw op de kaart
Veel mensen weten niet dat er meer is dan de speelgoedwinkels bij hen in de buurt. Wist je dat er ruim 150 spellenspeciaalzaken in de Benelux zijn? Hier verkopen ze echt heel veel verschillende spellen en geven vaak erg fijn advies over spellen die echt bij je passen. Woon je in Amsterdam? Dan komt er binnenkort een nieuwe winkel bij onder de naam ‘Friends & Foes. Hier kun je niet alleen spellen kopen, maar ook een drankje nuttigen onder het genot van een spel uit hun bibliotheek. Ideaal om eerst even te testen of een spel echt iets voor jou is voordat je het aanschaft.

Ander spellennieuws
Sommige van jullie zijn bekend met de spellenbeurzen in eigen land zoals Zomerspel, Zuiderspel of het Spellenspektakel. Maar dat zijn natuurlijk niet de enige beurzen ter wereld. In Amerika hadden ze afgelopen maand een van hun grootste spellenbeurzen namelijk ‘The Gama Trade Show’ in Las Vegas. Voor spellenliefhebbers over de hele wereld is dit HET begin van het spellenseizoen met de eerste nieuwe titels en bekendmakingen van wat er de komende tijd allemaal aan gaat komen. 999 Games was hierbij niet aanwezig, maar volgt wel altijd de ontwikkelingen om te kijken wat wij voor jullie naar Nederland kunnen brengen.

Wil je nog sneller op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook, Twitter en Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief!