Nieuwsoverzicht: maart 2017

Een maandelijks overzicht met nieuws en feitjes over alles wat zich afspeelt binnen en buiten 999 Games. Met deze maand nieuws over onder andere onze nieuwste partyspellen, Carcassonne-kampioenen en 999 Games-verkiezingen.

Nieuw bij 999 Games

Langzamerhand wordt het mooier weer en gaan we meer naar buiten. En wat voor spellen spelen we in de tuin, op de picknickplaatsen in het bos of bij het strandpaviljoen? Inderdaad, partyspellen! Daarom verschenen afgelopen maand de snelle reactiespellen Halli Galli Party en Vlotte Geesten 2.0.

Halli Galli Party is een feestelijke variant op het populaire “spel met de bel”, waarbij het deksel van de verpakking ook als bel dient. Handig als je eropuit gaat. Het fruit speelt in dit spel op een muziekinstrument. Het gaat erom dat je als snelste belt als je 2 kaarten ziet die 2 gelijke eigenschappen hebben. Daarbij kan het gaan om gelijke kleuren, gelijke instrumenten of gelijke vruchten. Ben je de snelste, dan win je de kaart. Je kunt Halli Galli Party dus werkelijk overal spelen. En ga je niet naar buiten, dan haal je het feestje toch gewoon in huis?!

Vlotte Geesten 2.0 klinkt als een digitale upgrade van het basisspel, maar dat is het zeker niet. De spelregels zijn in dit snelle reactiespel gelijk aan die van het basisspel, maar door de 5 nieuwe voorwerpen kun je de 2 spellen met elkaar combineren! Met Vlotte Geesten 2.0 creëer je nog meer chaos en verwarring op tafel. Wie ziet door de bomen het spook (of was het toch de fantoom?) nog?

Je ziet, 999 Games denkt met je mee. Met deze 2 partyspellen begint jouw lente goed!

‘Je had erbij moeten zijn

Zuiderspel
Op 19 maart 2017 was 999 Games aanwezig op Zuiderspel, een jaarlijkse spellenbeurs in Veldhoven. Spellenvereniging ‘Roll The Dice’ verzorgde ook dit jaar weer het themaplein, waar onder andere onze spellen Carcassonne, Port Royal en Machiavelli werden gespeeld. Ook organiseerden we in samenwerking met ‘Roll The Dice’ voor het eerst een pre-event, waar hotelgasten, ‘Roll The Dice’- en Zuiderspelvrijwilligers de mogelijkheid kregen om de avond van te voren alvast in de speelstemming te komen. Beregezellig! Zuiderspel trok dit jaar een recordaantal van 1700 bezoekers en onze eigen Bert Calis kreeg veel aandacht voor Camel Up XL. Heb je Zuiderspel dit jaar gemist? Let op: volgend jaar is er weer één!

NK Carcassonne
Op Zuiderspel werd ook uitgemaakt wie op dit moment de beste Carcassonne-speler van Nederland is. Dit jaar waren er 117 spelers! Nog nooit was het toernooi zo goed bezet. Na 3 ronden gingen de 8 beste spelers door naar de finaleronden. Daar begon het toernooi eigenlijk pas echt. Nu werd er 1 tegen 1 gespeeld met een knock-outsysteem. Uiteindelijk slaagde Els Bulten erin om Jérémie Robichaud, Theo Versteeg en Jan Donk net achter zicht te houden. Zo werd ze voor de derde (!) keer Nederlands Kampioene. Els zal Nederland op het Wereldkampioenschap in Essen vertegenwoordigen. Van harte gefeliciteerd!

BK Carcassonne
Ook het Belgisch Kampioenschap Carcassonne was zeer goed bezocht. In Kessel-Lo namen 96 deelnemers het tegen elkaar op onder leiding van organisator MWM Products. Na 6 ronden bleken vader Johan Nuyts en zoon Wolf Nuyts de sterksten. Zij streden tegen elkaar in de finale onder toeziend oog van Belgisch Kampioen Carcassonne 2016 Wannes Vansina, die als derde op het WK eindigde. De ervaring van vader gaf de doorslag. Johan Nuyts is Belgisch Kampioen en mag op 28 oktober 2017 in Essen aan het wereldkampioenschap meedoen.

Overig nieuws

999 Games-verkiezingen
Was het al lastig om te stemmen bij de Tweede Kamer-verkiezingen, dan maakte 999 Games de uitdaging nog groter. Onze volgers konden op hun favoriete 999 Games-lijsttrekker stemmen. Uiteindelijk hebben meer dan 2000 enthousiaste spellenliefhebbers dat gedaan. De grootste partij werd met duidelijke voorsprong Carcassonne, gevolgd door Catan en Agricola. Maar ook De Legenden van Andor en 30 Seconds deden het niet slecht met 9 en 8 zetels. De overige spellen vormen gezamenlijk de oppositie. Zouden ze over 4 jaar een grotere achterban hebben?

Wil je nog sneller op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook, Twitter en Instagram, en meld je aan voor de nieuwsbrief!