Nieuwsoverzicht: mei 2017

Een maandelijks overzicht met nieuws en feitjes over alles wat zich afspeelt binnen en buiten 999 Games. Met deze maand nieuws over onder andere onze nieuwste spellen, het NK Catan, testers gezocht, de Outlet Sale en meer..

‘Nieuw’ bij 999 Games

Het regende metamorfoses afgelopen maand in het magazijn. Er zijn welgeteld 4 klassieke spellen in hun nieuwe jasje binnengekomen. Zo is “De Vorsten van Catan” omgetoverd tot Catan: het Duel. Het spel is verder hetzelfde. Wel zitten er in Catan: het  handige kaartenhouders en wat ook handig is om te weten: de oude uitbreidingen van “De Vorsten van Catan” zijn uitstekend te combineren met dit perfecte spel voor 2.3 vernieuwde uitbreidingen van Carcassonne binnen!

In Carcassonne: De Toren bouw je gezamenlijk aan torens om meeples van andere spelers gevangen tenemen. Als 2 partijen een meeple van elkaar hebben opgesloten, wisselen ze deze weer uit. Meeples zijn te beschermen door een toren in bezit te nemen. In combinatie met het basisspel is deze uitbreiding met ten hoogste 5 spelers te spelen, maar met Kathedralen & Herbergen kan er nog een speler meedoen.  Carcassonne: De Toren is de ideale uitbreiding voor spelers die het een genot vinden om hun tegenstanders goed dwars te zitten.

 

Carcassonne: Graaf, Koning en Consorten: deze uitbreiding bevat 4 mini-uitbreidingen, waaronder een aantal die eerder als promotieproducten zijn uitgegeven: De Graaf van Carcassonne, De Rivier II en Koning & Roofridder. De vierde mini-uitbreiding heet Cultusplaatsen & Ketters.

De uitbreidingen geven elk een nieuwe dimensie aan het basisspel:
1) In De Graaf van Carcassonne kunnen spelers horigen in een bepaald stadsdeel "reserve" zetten en bij een telling op het laatste moment inzetten.

2) In Carcassonne: Rivier II bouwen de spelers aan het begin van het spel een rivier, die zich onderweg vertakt. Dit biedt extra uitdaging bij het leggen van landtegels.
3) In Carcassonne: Koning & Roofridder krijgen de spelers een beloning voor het bouwen van de grootste stad of de langste weg. Hoe meer steden en wegen er worden afgebouwd, des te meer punten dit kan opleveren.
4) In Carcassonne: Cultusplaatsen & Ketters dagen ketters op cultusplaatsen die naast kloosters worden gebouwd de monnik ernaast uit. Wie als eerste zijn cultusplaats of klooster afbouwt, krijgt de punten, de ander niets.
Met deze uitbreiding wordt het toch al spannende spelverloop nog gevarieerder.

En de laatste binnenkomer van Carcassonne is Burgemeesters en Abdijen. Zet burgemeesters in,diezoveel meeples waard zijn als het aantal schildjes in de stad. Verder kun je een herenboerderij in een weide zetten, waarmee je alle boeren daar aan hun eigenaars teruggeeft. Die krijgen daar nog wel punten voor, maar jij hebt deze weide aan het einde van het spel voor jou alleen. Wagens tellen als meeples, maar kunnen na het afbouwen van de stad, de straat of het klooster waar ze op staan naar een aangrenzend project worden verplaatst. Met abdijen kun je gaten in het speelveld opvullen en alles afbouwen.

Zet ‘m vast in de agenda

Zomerspel
Op 17 en 18 juni staat het spellenfestival van België in het teken van de Middeleeuwen! Dit festival is voor jong en oud en het perfecte dagje uit als je een spellenliefhebber bent. 999 Games organiseert hier zowel het BK Saboteur als het BK Agricola Expert-editie. Als jij er met één van de titels vandoor weet te gaan, word je op kosten van 999 Games afgevaardigd naar het Wereldkampioenschap! Ga jij de uitdaging aan?

999 Games Open
De derde periode van de 999 Games Open-toernooien is volop bezig. Menno Verbakel staat –nog steeds- ruimschoots bovenaan in het klassement met maar liefst 32 punten. Ruben Reintjes bezet de tweede plaats met 24 punten en Jan Stronkman en Rob Meijer delen de derde plaats met 19 punten. Bekijk hier het volledige klassement. Wil jij ook een Open-toernooi organiseren of deelnemen aan een toernooi bij jou in de buurt? Kijk dan hier voor meer informatie. In de periode mei/juni is het de beurt aan Potion Explosion en Boonanza.

Outlet Sale-pakket: laatste kans!
De voorjaars-Outlet Sale zit er op en het was weer een feestje! Het fantastische weer maakte het helemaal af en de kids hebben genoten van alle activiteiten zoals het springkussen en de XL-versie van het bordspel Camel Up.

Voor degenen die de Outlet Sale helaas hebben moeten missen, hebben we een te gek spellenpakket samengesteld. Nu van € 100,95 voor € 34,99! Binnen Nederland is deze prijs zelfs inclusief verzendkosten. Let op: het Outlet Sale-pakket is tot en met deze week te bestellen.

999 Games wenst iedereen veel speelplezier en hopelijk tot de volgende editie van de Outlet Sale eind november.

Overig nieuws

Testers gezocht!
999 Games zoekt weer testers. Ben jij een spellenliefhebber en goed in recenseren? Houd dan goed onze website en Facebookpagina in de gaten. Wij zijn geregeld op zoek naar testers die het desbetreffende spel thuis gestuurd krijgen in ruil voor een recensie. Je kunt je tot maandag inschrijven voor het spannende rollenspel Machiavelli Deluxe via marketing@999games.nl. Vergeet niet je motivatie en adres achter te laten.

Eerste vrouwelijke kampioene Catan!

Zondag 21 mei werd in Veldhoven gestreden om de titel Nederlands Kampioen Catan. Al voor de vermelde aanvangstijd meldden de eerste enthousiaste deelnemers zich op de locatie. Met slechts een paar minuten uitloop begonnen we met 108 deelnemers aan het toernooi.

Na een spannende finale heeft Selma de heren achter zich gelaten en is met 10 punten Nederlands Kampioene geworden. Zij mag namens Nederland naar het EK in Barcelona op 10 – 12 november 2017. Julius eindigde met 4 punten op de vierde plek en Kevin en Martin werden gedeeld tweede met 8 punten. Gebaseerd op de behaalde punten van de rest van de dag, is Martin als tweede geëindigd en Kevin als derde. Als nummer twee mag Martin ook aan het EK deelnemen. Namens 999 Games en Roll The Dice van harte gefeliciteerd en alvast veel succes op het EK!

Wil je nog sneller op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookTwitter en Instagram, en meld je aan voor de nieuwsbrief!