Nieuwsoverzicht: september 2016

Een maandelijks overzicht met nieuws en feitjes over alles wat zich afspeelt binnen en buiten 999 Games. Met deze maand nieuws over onder andere: Speelgoed van het Jaar, speelmatten en spellenprijzen!

Nieuw voor in je kast
Qwirkle is op dit moment al in twee vormen in de winkel te vinden, met steentjes en met kaarten. Omdat het zo’n leuk spel is, hebben we besloten daar een derde vorm aan toe te voegen, namelijk kubusjes! Qwirkle Cubes is een zelfstandige variant van het originele spel. In deze versie moet je echter dobbelstenen gooien en met de uitkomst daarvan combinaties maken en Qwirkles vormen.
Probeer Qwirkle nu zelf uit met onze online probeervariant:

Een ander spel dat sinds kort in de winkel ligt, is het spel Brainstorm, waarbij je tussen 2 kaarten een link moet leggen. Dit kan bijvoorbeeld een film, liedje, spreekwoord of gezegde zijn. Alles is toegestaan zolang je spelgenoten het maar creatief genoeg vinden. Daarnaast moet je ook nog snel zijn voordat iemand een deel van jouw combinatie voor je weggraait. Ideaal voor grote groepen en hilariteit gegarandeerd.

 

Dit jaar zit 999 Games helemaal in het uitbrengen van verkleinde versies van populaire spellen. Dit keer hebben we de spellen Spokentrap, Het Magische Labyrint en De Betoverde Toren in leuke, kleine tins gestopt.  Ideaal voor op reis of gewoon om minder ruimte in je kast te vullen. De spellen mogen dan in grootte zijn verminderd, maar zeker niet in speelplezier!

Dit najaar is er ook weer een leuke actie met onze populaire spellen Catan, Camel Up en Qwirkle
Bij aankoop van een van deze basisspellen ontvang je een gratis speelmat. Op deze speelmat staat het speelbord bedrukt met een leuk nieuw scenario. Dit zorgt ervoor dat je minder tijd nodig hebt om het spel op te zetten en het is ook makkelijker te vervoeren. De matten zijn ook los verkrijgbaar. Naast de drie genoemde zijn er ook andere speelmatten voor Catan, De Zeevaarders van Catan, De Steden & Ridders van Catan en een algemene mat voor kaartspellen.

Onze spellen zijn een succes!
Het superleuke tweespelersspel Patchwork is genomineerd voor de ‘Premio Juego del Ano-prijs. Dit is de prijs voor het beste spel van 2016 in Spanje. Daarnaast kregen de spellen Skye, Potion Explosion en Marco Polo een eervolle vermelding.

Eervolle vermeldingen zijn leuk, maar Italië denkt daar toch anders over. Potion Explosion heeft daar namelijk wel de prijs voor het beste spel gewonnen, de ‘Gioco dell’Anno. Wij hopen natuurlijk dat Potion Explosion ook in ons landje prijzen gaat binnenslepen!

‘Je had erbij moeten zijn’
Door het hele land waren er deze maand weer spellen van ons te spelen. In Groningen, op Noorderspel, hadden we een prachtige locatie in de Der Aa-kerk. Op dit evenement kwamen een recordaantal mensen af, namelijk 1258. Een teken dat de bordspellenhobby blijft groeien.

 

Foto's van Noorderspel 2016 gemaakt door Eric Snelleman

Op de Tinadag in Duinrell stonden onze jongens Speed Cups en Tiny Tins te demonstreren en te verkopen. Dit was een groot succes. We weten alleen niet of dit aan de leuke spellen lag of aan de leuke jongens!

Omdat 999 Games dit jaar met maar liefst 4 spellen voor de “Speelgoed van het Jaar”-verkiezing is genomineerd, stonden we weer uitgebreid op de Speeldag NL in Hoorn. Dit is een openluchtevenement met allerlei leuke activiteiten en spellen, maar ook een gelegenheid om te stemmen. Wij hopen in ieder geval genoeg mensen te hebben overtuigd!

Ander spellennieuws
Zoals eerder benoemd, is de strijd losgebarsten rond de “Speelgoed van het Jaar"-verkiezing. De lijnen zijn officieel geopend, de website is live en de stemmen rollen binnen! We hopen natuurlijk dat een van onze spellen gaat winnen. Ken je onze spellen nog niet, bekijk dan onze leuke promofilmpjes of vraag bij een winkel bij jou in de buurt! 

Wil je nog sneller op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook, Twitter en Instagram, en meld je aan voor de nieuwsbrief!