Het officiële Nederlands Kampioenschap Carcassonne vindt dit jaar plaats op 24 maart bij het Zuiderspel in Veldhoven.

Dus jij denkt dat je de beste bent in Carcassonne? Time to put your Meeples where your mouth is op het NK Carcassonne. Tijdens het Zuiderspel, de jaarlijkse spellenbeurs in Veldhoven, zal op 24 maart worden bepaald wie zich dit jaar kampioen mag noemen.

Op dit NK wordt er slechts met het basisspel van Carcassonne gespeeld. Er is plaats voor 200 deelnemers die allemaal 3 ronden spelen waarbij er 3, 4 of 5 spelers per potje meedoen. De beste 16 spelers gaan door en spelen de finaleronden in een knock-outsysteem waarbij er in de laatste drie finalepotjes 1 tegen 1 wordt gespeeld.

Naast het kampioenschap krijgen de beste 4 spelers als prijs nog een spel mee naar huis. De winnaar kwalificeert zich bovendien voor het Wereldkampioenschap Carcassonne in Essen (Duitsland) later dit jaar en krijgt hiervoor een deel van de reis en overnachting vergoed. 

De regerend kampioen, Patrick Bekkenutte, zal ook weer van de partij zijn. Durf jij het tegen hem op te nemen? Meld je dan nu aan via onderstaande knop:

 (inschrijven kan tot 20 maart)

Deelname aan het toernooi is gratis. Deelnemers betalen wel een toegang tot de beurs (€ 6,- per persoon). Vooraf inschrijven is verplicht. Voor alle deelnemers die zich inschrijven, ligt bij het toernooi een goodie klaar.

Dus, ben jij die Carcassonne pro of heb je gewoon zin in een gezellige middag, geef je dan nu op! Na het toernooi kun je nog genieten van 2.500 vierkante meter spelplezier op het Zuiderspel. Bezoek onze stand en speel bijvoorbeeld een potje Wingspan, dé spelsensatie van dit jaar. Ook andere favorieten als De Kwakzalvers van Kakelenburg, de dobbelhit Clever en de XL-versie van Vlotte Geesten liggen voor je klaar. Onze demonstrateurs leggen de spellen voor je uit, zodat je meteen kunt beginnen.

Tot dan!