Het officiële Nederlands Kampioenschap Carcassonne 2020 vindt dit jaar plaats op 5 april bij het Zuiderspel in Veldhoven.

Tijdens het Zuiderspel, de jaarlijkse spellenbeurs in Veldhoven, zal op 5 april worden bepaald wie zich dit jaar kampioen mag noemen.

Op dit NK is er is plaats voor 200 deelnemers en wordt er met het basisspel van Carcassonne gespeeld. Iedere deelnemer speelt 3 ronden met alleen het basisspel. Daarna spelen de beste 16 spelers 3 finaleronden met een knock-out systeem. De eerste 3 rondes spelen 3, 4 of 5 spelers aan een tafel. De laatste 3 finalerondes zijn 1 tegen 1.

Naast het kampioenschap krijgen de beste 4 spelers als prijs nog een spel mee naar huis. De winnaar kwalificeert zich bovendien voor het Wereldkampioenschap Carcassonne in Essen (Duitsland) later dit jaar en krijgt hiervoor een deel van de reis en overnachting vergoed. 

Deelname aan het toernooi is gratis. Deelnemers betalen wel een toegang tot de beurs (€ 6,- per persoon). Let op! Vooraf inschrijven is verplicht. Voor alle deelnemers die zich inschrijven, ligt bij het toernooi een goodie klaar.

Klik hier om je in te schrijven >>

Vind je Carcassonne leuk en heb je zin in een gezellige middag, geef je dan nu op! Na het toernooi kun je nog genieten van 2.500 vierkante meter spelplezier op de beurs .

Bezoek onze stand en speel de komende sensatie van dit jaar ‘De Crew’. Andere spellen als Catan: Kosmonauten, Wingspan, De Kwakzalvers van Kakelenburg, De Taveernen van de Oude Stad en Crown of Emara staan klaar om gespeeld te worden. Onze demonstrateurs leggen de spellen voor je uit, zodat je meteen kunt beginnen. Kom en speel mee!