Onze 10 tips voor de feestdagen!

Sinterklaas is het land alweer een tijdje uit en overal om je heen is kerst te vinden. De winkels hangen vol versieringen, de kerstboom en de stal staan, je bent druk kerstkaarten aan het schrijven en je wordt alweer knettergek van alle kerstliedjes! Daarnaast bestoken alle winkels je met tips en lijstjes over wat je nou het beste kunt kopen. Super opdringerig natuurlijk, maar stiekem eigenlijk wel handig. Want met die honderden bordspellen die er zijn, weet je eigenlijk niet zo goed wat je voor wie moet kopen. Wij helpen je daar graag een handje bij, dus hou pen en papier in de aanslag!


1. 30 Seconds-familie
Het nummer 1-spel dat voor werkelijk iedereen geschikt is! Dit spel kun je spelen met je (schoon)ouders, opa en oma, oudtantes, kinderen en vrienden. Dit spel werkt prima met een kop koffie op kerstochtend en net zo goed met een glas champagne op oudejaarsavond. Kortom, hier kun je niet mis mee gaan. Heeft iemand het spel al, dan is daar de uitbreiding, woont iemand in België, zie daar de Vlaamse editie, iemand nog net iets te jong: doe dan de Juniorvariant. Kortom, er is eigenlijk geen reden om het niet te doen.


2. Catan-familie
Soms denk je bij jezelf, iedereen kent dat toch wel? Iedereen heeft dat toch al? Nou dat valt best wel mee! Ben jij zelf enthousiast, geef het dan cadeau. Of speel je het altijd bij vrienden maar is het stiekem wel tijd om je eigen spel te hebben? Dit is het moment! En voor mensen die het basisspel al hebben? Genoeg uitbreidingen en varianten om nog 15 kerstmissen door te komen.

3. Terra
Speel je voor je gevoel al 100 jaar met kerst de standaard kennisspellen waar je voor je gevoel toch nooit wint, omdat die oudtante toch altijd alles beter weet en er de vragen uit het jaar nul komen? Daar hebben wij het antwoord op. In Terra hoef je nooit exact het antwoord te weten, je krijgt ook punten als je er dichtbij zit en het zijn geen stoffige, oude vragen.


 
4. The Unusual Suspects
Een superleuk partyspel voor je groep vrienden op kerstavond of oudejaarsavond. In dit spel speel je met en tegen elkaar op zoek naar de dader. Gewoon even lekker alles eruit gooien en het vooral niet met elkaar eens zijn! Je komt er met dit soort spellen altijd achter dat iedereen andere gedachtenkronkels heeft over bepaalde dingen. Wat dan weer leuke, levendige discussie oplevert.


 
5. De Weerwolven van Wakkerdam-familie
Vier jij oud en nieuw buiten bij een vuurkorf, of kerst bij de openhaard en is jouw gezelschap te groot voor de meeste gezelschapspellen? Dan is Weerwolven het spel om te vragen of te geven. Een spannend, verhalend spel waarbij je erachter probeert te komen wie wie is en probeert te voorkomen dat je zelf vermoord wordt!


 
6. Camel Up-familie
Wedden, gokken, risico’s nemen? Dit gekke familiespel lokt zelfs de vader of oom die normaal nooit met spelletjes meedoet. Want wat is er nou leuker dan schreeuwend om tafel te staan en wedden dat die ene kameel boven op die andere kameel toch echt eerder over de finish komt. Leuk voor kinderen en volwassenen, en met uitbreiding tot zelfs 10 spelers te spelen.

7. Qwirkle-familie
Is jouw familie meer van een ouderwets potje dammen, schaken, rummikub of scrabbelen. Dan is Qwirkle de nieuwste trend waar je zeker in mee moet. Een abstract spel waar je probeert de ultieme combinaties op tafel te leggen en de meeste punten te scoren. Ook in leuke dobbel- en kaartvariant voor als je al Qwirkle-verslaafd bent!


 
8. Potion Explosion
Krijg je die neefjes, nichtjes, broertjes of zusjes niet van hun tablet omdat ze de hele dag Candy Crush spelen? Probeer dan Potion Explosion en ze zullen niet meer weten waar hun tablet ligt! Een superleuk familiespel waar je probeert om knikkers op elkaar te laten botsen en drankjes te vullen. Leuk voor jong en oud.


 
9. Marco Polo
Ken je ook zo’n ‘ik speel alles’-speler, een ‘dit is veel te makkelijk voor mij’-vriend of de ‘ik win toch altijd’-collega. Herken je jezelf of iemand anders daarin? Dan is Marco Polo je nieuwe beste vriend! Een spel vol uitdaging dat elke keer weer anders en uitdagend is. Niet voor niets de winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2016.


 
10. Skye
The Skye is the limit! Met dit spel zet je slim geld in op de beste stukjes land om jouw territorium mee uit te breiden. Leuk om te spelen met mensen die slecht met hun geld kunnen omgaan, een gegarandeerd succes! De regels zijn simpel maar de manier waarop je het speelt bepaalt alles.