Oogstseizoen volop aan de gang bij de 999 Games Open

Spellenclub Spelfort organiseerde vorig weekend een Agricola-toernooi. Acht ervaren spelers staken hun hark omhoog en trokken ten strijde. Er werd gepeinsd, gezucht, gekreund, gelachen, gegierd, er klonken klanken van verontwaardiging en kreten van vreugde en aan het eind wist Kevin Beeckmans-Cop zijn tweede Agricola-overwinning binnen te halen.

Jonathan Huysmans eindigde als tweede. Hij is aan een sterk parcours bezig, want vorige week won hij nog een Boonanza-toernooi. Jonathan is geen groentje. Hij is een fervente bordspelspeler en hij nam al enkele keren deel aan een 999 Games Open-toernooi. Jonathan houdt van een breed gamma aan spellen. Dat getuigt zijn spellenkast, die meer dan 100 spellen bevat. Bij Boonanza koopt Jonathan vaak zo snel hij kan een derde bonenveld. Het is een investering, maar als je die vroeg in het spel doet, verdient die zet zich dubbel en dwars terug. Nieuwe spelers raadt hij aan hetzelfde te doen.

Kris De Bondt vervolledigde het podium. Hij eindigde op eerdere Agricolatoernooien al als eerste en als tweede. Kris zijn podiumplaatsen zijn intussen niet meer op één hand te tellen.

Kevins voornaamste tip naar nieuwe spelers toe is om op de voedselvoorraad te letten. Je wilt geen acties verliezen om voedsel bijeen te rapen en je wilt al zeker niet bedelen. Zelf heeft Kevin geen favoriete tactiek. Zijn tactiek wordt bepaald door de kleine investeringen en ambachten in de hand en de gang van zaken tijdens het spel. Flexibiliteit is een van de belangrijkste zaken tijdens een potje Agricola. Maar je mag natuurlijk niet op teveel paarden wedden, want álles doen is onmogelijk en als je dat nastreeft eindig je met lege handen. De spelers kijken terug op een spannende en zeer leuke avond en ze kijken al uit naar een volgende ontmoeting.

In september organiseerde deze spellenclub twee Agricola- en drie Boonanza-toernooien. Telkens hadden zij 8 spelers, die vol enthousiasme meededen. Na uren zaaien, oogsten en slachten bleek Kevin Beeckmans-Cop de winnaar van drie toernooien. Kevin is de laatste tijd in vorm. Hij is groot liefhebber van Agricola. Sterker nog, hoe meer hij het speelt, hoe leuker hij het vindt. Dat is een kenmerk van een sterk spel.