Het is alweer bijna 2018 en om jullie vast een tipje van de sluier te geven van het assortiment voor volgend jaar presenteren wij hier de eerste preview: Rajas of the Ganges!

Rajas of the Ganges is een strategisch worker placement spel. Het spelmechanisme worker placement houdt in dat je je actie bepaald door het plaatsen van een werker op een specifiek veld met bijbehorende actie.

In Rajas of the Ganges zijn de spelers Indiase heersers, die met behulp van arbeiders en verzamelde dobbelstenen proberen om roem en rijkdom te verzamelen. Ze hebben daartoe een eigen provincietableau, waarop ze tegels bouwen, die verschillende voordelen hebben bij het uitvoeren van acties op het speelbord. Op het speelbord kunnen de spelers naar verschillende gebieden, zoals de haven, de markt, het paleis en de steengroeve, om bepaalde acties uit te voeren. Voor de meeste acties hebben ze naast een arbeider ook een dobbelsteen van een bepaalde waarde nodig om deze te mogen uitvoeren. Het speelbord bevat 2 scoresporen, waarvan een voor roem en een voor geld, die in tegengestelde richting lopen. Om te kunnen winnen, moeten beide scorestenen van een speler elkaar bereikt hebben of gepasseerd zijn. Wie dat met het grootste verschil voor elkaar krijgt, wint het spel. Rajas of the Ganges is een uitdagend spel voor de echte liefhebber, waarbij strategisch inzicht en karma hand in hand gaan.

“Ganges wordt in maart geproduceerd, en als alles goed gaat zullen de spellen in april bij ons in het magazijn binnenkomen. We hebben voor Ganges gekozen vanwege de mooie uitstraling van het spel en het prachtige artwork van de spelonderdelen. De voornaamste reden was echter het unieke spelmechanisme met de twee scoresporen en het voelde als een spel wat verder goed tussen onze experttitels past zoals Marco Polo of Great Western Trail”, aldus Niki van de afdeling productontwikkeling.

Rajas of the Ganges is een uitdagend spel voor de echte liefhebber, waarbij strategisch inzicht en karma hand in hand gaan.