999 Games is tijdens het Nationale Speelgoed Gala op 2 november in de prijzen gevallen. We hebben maar liefst 3 publieksprijzen gewonnen. Ook won 999 Games-directeur en -oprichter Michael Bruinsma een onderscheiding voor zijn levenswerk. De spellen van 999 Games die een publieksprijs hebben gewonnen zijn Paleo, 20 Seconds Showdown en Keer op Keer Kids.

Het Nationale Speelgoed Gala werd georganiseerd door Stichting Speelgoed van het Jaar. Eerder werden in het begin van september de prijswinnaars van Speelgoed van het Jaar 2021 bekend gemaakt. Deze winnaars waren uitgekozen door een vakjury. Vervolgens was het de beurt aan de consument. Tot 25 oktober kon het publiek kiezen op de persoonlijke favoriet per categorie. Tijdens het gala zijn deze publieksfavorieten officieel bekend gemaakt.

Paleo won in de categorie voor 12 tot 17 jaar. In dit coöperatieve spel moet je een stam oermensen leiden in een wereld vol gevaren. Dankzij de verschillende modules speel je over verschillende potjes een doorlopend verhaal, waarin je steeds weer te maken krijgt met nieuwe verrassingen.

20 Second Showdown won in de categorie voor 18+. In deze party game moet je het in teams tegen elkaar opnemen door middel van opdrachten. Er zijn ruim 400 hilarische uitdagingen die je aan moet gaan, die variëren van het zingen van een aria tot je oor op tafel neerleggen.

Keer op Keer Kids kreeg de publieksprijs in de categorie Kinderspellen. Deze roll & write is de junior-variant van het populaire Keer op Keer. Door dobbelstenen te kiezen kruis je dierenverblijven af op je scorevel. Wie het slimst de dobbelstenen kiest, wint de meeste punten.

Naast de publieksprijzen werd ook een zeer speciale prijs uitgereikt. Michael Bruinsma werd vereerd met een Lifetime Achievement Award voor zijn levenswerk: de oprichting en leiding van 999 Games. Al ruim 30 jaar staat Michael Bruinsma aan het roer van ons bedrijf. Tijdens het gala werd een korte video vertoond, waarin een overzicht van Michael’s mijlpalen werd gegeven.