Ook teveel gegeten tijdens de feestdagen? Dan serveren wij je graag nog een paar snelle ‘speeldesserts’ om de avond perfect mee af te sluiten.

Ben je nou al de hele avond NET niet eerste geworden en wil je het eigenlijk voor gezien houden? In plaats van de rest van de avond te mokken en te klagen, pak dan in plaats daarvan nog even snel Runner-Up uit de kast! Het spel waar je juist niet eerste moet worden om het spel te winnen, maar tweede!

Het spel gaat over meerdere ronden en elke ronde speel je 5 kaarten. Deze 5 kaarten speel je bij jezelf of bij een ander. Op deze kaarten staan getallen met een plus of een min, die aangeven hoeveel stappen iemand op het bord voor of achteruit gaat. Aan het einde van een ronde krijgt alleen degene die tweede staat de punten. Deze worden genoteerd en dan start er een nieuwe ronde. Maar let op, na 5 ronden is het de truc om op het notitieblokje met de genoteerde punten ook degene te zijn met de op een na meeste punten!

Dit betekent dat je moet uitkijken dat als je elke keer fanatiek tweede wordt, je uiteindelijk stiekem toch eerste wordt! Dus verlies af toen ook lekker een potje, wel zo makkelijk! In welk spel heeft het nou een voordeel om een ronde te verliezen?

Kortom, een klein vlot spel met simpele regels maar veel tactiek en vaak een verrassende eindstand! Speciaal voor de spelers die gewoon net iets beter zijn in tweede worden dan eerste!