Thijs Landman speelt Catan sinds zijn studententijd. Het is een ware spelletjesfanaat, maar zijn hart ligt bij dit bordspel.

Voor de 15de maal op rij organiseert de Amersfoorter het Catan-toernooi in Sporthal Lunet in Utrecht op zaterdag 24 maart 2018. Vanwege het jubileum is er champagne en gebak.

Zelf vind Thijs de uitbreiding Steden & Ridders de leukste omdat er zoveel meer bij komt kijken dan in het basisspel. Je moet zorgen dat je geen punten verliest als je met deze uitbreiding speelt. Op het toernooi gebruiken ze, net als bij het NK en WK Catan, alleen het basisspel. Hierdoor houdi hij het toegankelijk voor de meeste Catan-spelers.

Bij de voorgaande edities waren er net zoveel deelnemers als bij het NK Catan. Het niveau van de spelers ligt daardoor erg hoog. Spelers komen uit het hele land om aan dit toernooi mee te doen.

Uiteraard is iedereen van harte uitgenodigd om mee te spelen. Nieuwkomers kunnen namelijk voor verrassingen zorgen. Denk je een kans te maken op een mooie prijs, schrijf je dan in. Wil je meer informatie? Ga dan naar http://www.kolonistentoernooi.nl/