De vijfendertigste editie van de Internationale Spieltage SPIEL’17 heeft opnieuw records gebroken.

De organisator meldt in het slotbericht 182.000 bezoekers, 1.100 standhouders uit 51 landen, een beursoppervlak van 72.000 m2 en 1.200 noviteiten. Op alle beursdagen stond het publiek ruim voor tienen in grote hoeveelheden voor het beursgebouw, waardoor de deuren vroegtijdig werden geopend.

Een blik op de grootste hal

Met gevulde speeltafels

Dominique Metzler, directrice van de beursorganisator Friedhelm Merz Verlag, is uiteraard meer dan tevreden met het topresultaat van haar beurs. Door verbeteringen in het openbaar vervoer en door extra parkeerplaatsen was de aanvoer van de bezoekers dit jaar beter geregeld (dat merkten wij met name zaterdagochtend, we waren vanaf Essen Kray binnen 15 minuten in de parkeergarage onder hal 3). De organisator is er trots op zoveel mensen uit alle werelddelen in Essen te mogen begroeten. Het nieuwe bezoekersrecord toont dat steeds meer mensen via gezelschapspellen even aan de hectiek van onze alledaagse digitale wereld weten te ontsnappen.

En soms overvolle gangpaden

De Internationale Spieltage SPIEL ’18 vinden plaats van 25 t/m 28 oktober 2018.

Origineel bericht op: bordspeler.nl
Door: Erwin Broens

999 Games is ook weer op zoek gegaan naar de mooiste pareltjes en gaat vanaf vandaag flink aan de slag met het testteam om de beste spellen voor 2018 voor jullie te selecteren. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!