Vanaf vandaag kan er dan eindelijk gestemd worden voor Speelgoed van het Jaar 2018!

999 Games is maar liefst vier keer genomineerd in vier verschillende categorieën. Vind jij ook dat één (of meer) van onderstaande spellen moet winnen? Breng dan jouw stem uit en maak kans op één van de genomineerde artikelen.

The Climbers genomineerd voor 8 & 9 jaar

In dit tactische, driedimensionale spel beklimmen spelers de berg en proberen als eerste de top te bereiken. Je mag alleen op blokken van je eigen of een neutrale kleur staan. Ladders helpen je om verder te klimmen en met blokkeerstenen snij je je tegenstanders de pas af. Het spel is abstract, maar zeer fraai vormgegeven. De verschillende, gekleurde blokken worden willekeurig neergezet, waardoor de te beklimmen berg ieder spel weer anders is.

Is dit jouw favoriet? Stem dan nu!

Manhattan - genomineerd voor 10 & 11 jaar

Wederom een driedimensionaal bouwspel, maar dan met een hele andere insteek. Manhattan is een bordspelklassieker uit de jaren ’90 maar nu pas voor het eerst als Nederlandse editie verkrijgbaar. Probeer zo veel en zo hoog mogelijke wolkenkrabbers te bouwen om verschillende wijken op het eiland Manhattan te domineren waarbij je met tactisch spel optimaal kan profiteren van het harde werk van anderen.

Is dit jouw favoriet? Stem dan nu!

Muse - genomineerd voor 12 t/m 17 jaar

De spelers werken in teams bestaande uit kunstenaars en hun muze. Op basis van de door hun muze gegeven ‘inspiratie’ is het hun taak om uit zes meesterwerken het stuk te kiezen dat de muze voor ogen heeft. Helaas voor hen bepaalt het andere team welk meesterwerk er omschreven moet worden en op welke wijze ze worden geïnspireerd. En dat is vaak moeilijker dan gedacht. Met een flinke dosis creativiteit en associatievermogen worden de spelers uitgedaagd om de juiste kaart te raden.  

Is dit jouw favoriet? Stem dan nu!

Exit - genomineerd voor 18 plus

Met de Exit-serie haal je het concept van de escape room in huis. Je speelt het coöperatief waarbij de spelers voortdurend bezig zijn met zoeken, nadenken, overleggen en puzzelen om de vaak cryptische raadsels op te lossen. Het fantastische gevoel dat je krijgt als een oplossing juist blijkt te zijn, smaakt naar meer. Dit betekent ook dat je je vaak niet beperkt tot dat ene spel maar ook de andere verhalen uit de Exit-serie in huis wilt halen. De verschillende scenario's variëren van ‘goed te doen’ tot “schat ik eet niet thuis, want dit duurt nog wel even.”

Is dit jouw favoriet? Stem dan nu!