Drie weken geleden werd alweer voor de tiende keer het Belgisch kampioenschap  “Carcassonne” georganiseerd in Kessel-Lo.

Organisator MWM Products mocht dit jaar 72 deelnemers verwelkomen, die de strijd met elkaar aangingen. 

Net als op het WK werd er bij dit toernooi uitsluitend met het basisspel gespeeld, over in totaal 9 ronden. Er waren flink wat veteranen van de partij, maar naast deze bekende gezichten verschenen er ook een aantal nieuwe spelers ten tonele om zich met de oudgedienden te meten.

Na drie ronden gingen de acht beste spelers naar de finaleronden. Hierin zaten onder andere ook de winnaar van vorig jaar, Joren de Ridder, en Karl Verheyden, die sinds 2016 altijd de top 8 weet te halen.

In de finaleronden wordt 1 tegen 1 gespeeld met een knock-outsysteem, waarin de ‘nieuwe gezichten’ lieten zien uit welk meeplehout ze gesneden zijn. De bekende namen moesten namelijk het onderspit delven tegen Lieve Peirtsegaele en Raf Michels, die samen de finale speelden. Een spannend finalepotje volgde, waarbij wij stiekem hadden gehoopt om eens een dame naar het WK te kunnen afvaardigen. Lieve moest echter in Raf haar meerdere erkennen. Hij zal de Belgische kleuren op 26 oktober 2019 in Essen vertegenwoordigen.

Gefeliciteerd Raf en veel succes op het WK dit najaar!