Topscores Stenen Tijdperk bij UCP: 233 punten in 1 ronde!

Afgelopen weekend werden de laatste 999 Games Open-toernooien gespeeld met het Stenen Tijdperk. Op 26 augustus won Ruurdje Dijkstra bij spellenvereniging UCP in Leeuwarden.

Na een lange eerste ronde zette zij de topscore van 233 punten in 1 ronde neer. Dit is de hoogste score van de hele periode juli en augustus. De meeste deelnemers eindigen met zo’n score na 2 ronden. Haar tegenstander Rinze Smits deed het ook erg goed. Hij had de op één na hoogste score van de periode: 219 punten in 1 ronde.


Met een totale score van 397 punten won Ruurdje na 2 ronden het toernooi. Dit was slechts 30 punten meer dan de speler op de tweede plek, Albert Looper, die beide ronden constant wist te presteren.

In Veldhoven bij Roll the Dice werd Mieke Werson eerste met een score van 131 punten. 

Spellenvereniging Aan Z te Tilburg organiseerde alweer voor de zevende keer een 999 Games Open-toernooi. Dit keer was de winnaar Cas Wijnstok, met zijn 36 jaar al een veteraan in de bordspellenwereld. Zijn favoriete 999 Games-spel is “Carcassonne”, wat hij zelfs met zijn nichtjes in een eigen toernooivorm speelt!

Zijn favoriete strategie bij “Stenen Tijdperk” is om zoveel mogelijk verdubbelkaarten te verzamelen van hutten, gereedschappen, familieleden of voedselladder, afhankelijk van welke van de vier hij er het meeste heeft. Ook heeft hij een tip voor nieuwe spelers: probeer je zoveel mogelijk aan te passen aan hoe je tegenspelers spelen, om zoveel mogelijk punten te kunnen halen.

De nieuwe periode gaat 1 september van start met Agricola in de hoofdrol. Verenigingen, winkels en cafés kunnen ook Boonanza inzetten, mocht er vraag zijn naar een korter, sneller en eenvoudiger spel.