Tijdens de spellenbeurs Zomerspel werden afgelopen weekend in België twee Belgische Kampioenschappen gespeeld. Buiten was de temperatuur 30 graden, maar binnen was het ook zweten voor de deelnemers.

BK Dominion
Op zaterdag konden mensen aan het BK Dominion deelnemen. Hiervoor hadden wij de meeste voorinschrijvingen. Achteraf was de animo voor beide toernooien nagenoeg gelijk.

Na drie ronden werd de finale gespeeld en die werd gewonnen door Joren de Ridder. Hij heeft het spel de week voor het BK aangeschaft. Omdat op het toernooi alleen het basisspel ingezet wordt, is het zeer toegankelijk voor nieuwe spelers. De strategie van Joren was om tijdig voor voldoende geld te gaan. “Combo’s lijken interessant, maar zijn uiteindelijk minder nuttig dan geld”, aldus Joren. Enige toernooi-ervaring heeft Joren wel. Hij heeft namelijk dit jaar ook het BK Carcassonne gewonnen.

BK Saboteur
Het BK Saboteur werd op zondag gehouden. Iedere deelnemer kreeg voor dit toernooi een nieuwe speciale promokaart “Inventory”. Fréderic Moyersoen, de bedenker van het spel, was ook bij het evenement aanwezig.

Aan de finaletafel zaten de beste spelers van de dag. Het verschil tussen hun scores was minimaal. Lieven van de Walle zet in de finale het kampioenschap op zijn naam. Lies de Pauw wordt tweede. Zij zullen België later dit jaar tijdens het Wereldkampioenschap Saboteur in Polen vertegenwoordigen.

Het favoriete spel van Lieven is Saboteur. “Ik heb het spel zo vaak met mijn drie zussen gespeeld dat de doelkaarten versleten zijn”, vertelt hij. Laat niet te snel blijken welke rol je hebt en probeer af te leiden wat de anderen zijn door de kaarten die zij gespeeld hebben. Maak vooral veel plezier. Dit zijn enkele tips die hij met ons wilde delen.

Lieven kan op steun rekenen van een goede vriend van hem, Thomas van der Have, die zelf vorig jaar tweede werd op het BK Saboteur en naar Letland is geweest om het WK te spelen.