Verkiezing "Het beste spel"

Op 24 augustus zijn wij begonnen met de verkiezing “Het beste spel” op onze Facebookpagina. Iedere week kon er via een applicatie worden gestemd op de vier spellen die in de betreffende week meededen. De verkiezing duurde 11 weken en bestond uit 8 poulefasen, 2 halve finales en een finale.

In de eerste poulefase speelden Halli Galli, Baobab, Dominion en Stenen Tijdperk tegen elkaar.
Dominion kwam als winnaar uit de bus, gevolgd door Stenen Tijdperk, Halli Galli en als laatste Baobab.

De tweede poulefase bestond uit Regenwormen, Machiavelli, Speed Cups en Camel Up. Machiavelli won met 58% van de stemmen.

In week drie waren het Weerwolven, Hoogspanning, El Grande en Het Dorp die het tegen elkaar opnamen. Alle gingen redelijk gelijk op, maar Weerwolven won uiteindelijk met 28%, gevolgd door Het Dorp met 27%, El Grande met 23% en Hoogspanning met 22%. Best een spannende poule dus.

Week vier bestond uit 30 Seconds, Catan, Marco Polo en Wie is de Ezel? Hier ging Catan aan de leiding met 66%. Wie is de Ezel? was de minst populaire in deze poule.

In week vijf kon er gestemd worden op Qwirkle, Vlotte Geesten, Elfenland en Jakkiebak! Kippenkak! Elfenland won deze fase met 49%.

Week zes bestond uit Carcassonne, Take 5, Party Animals en Agricola. Carcassonne was hier de favoriet.

In week zeven, de op één na laatste poulefase, gingen Saboteur, Isis & Osiris, Love Letter en Flash Point de strijd met elkaar aan. Saboteur won met  47%.

De laatste poulefase, week 8, werd gespeeld met Boonanza, Beverbende, Set en De Legenden van Andor. Andor was de winnaar met 43%. Boonanza werd tweede met 37%.

Toen was het tijd voor de eerste halve finale. In deze halve finale streden de winnaars van de eerste vier weken tegen elkaar. Dominion, Machiavelli, Weerwolven en Catan. Voor het eerst stonden 2 spellen, Catan en Dominion, op de dag van de uitslag gelijk met beide 37%! We hebben een extra oproep gedaan en deze fase een extra dag gegeven. Het bleef spannend tot het einde, maar uiteindelijk won Dominion met 41%, dat daardoor de finale bereikte. De Weerwolven van Wakkerdam was minst favoriet met 6% van de stemmen.

De tweede halve finale was aan Elfenland, Carcassonne, Saboteur en Andor. Hier won Carcassonne met 56%. De Legenden van Andor werd tweede.

In week elf was het tijd voor de finale! Dominion, de winnaar van de eerste halve finale en Carcassonne, de winnaar van de tweede halve finale, gingen de strijd met elkaar aan. Tijdens deze ronde/week hebben de meeste mensen gestemd, maar liefst 1.076 respondenten. Als winnaar is Carcasonne uit de bus gekomen met een dikke 62%. Dit betekent dat Carcassonne volgens de stemmers het beste spel van 999 Games is.

We willen iedereen bedanken voor het meestemmen tijdens deze 11-weekse verkiezing. Wij hebben er van genoten.
We hopen jullie ook!