Zet je acties en raadslieden tactisch in,  word de grootste weldoener voor de burgers van Emara en de kroon zal voor jou zijn!

Het kleine koninkrijk Emara kan op goede tijden terugkijken: onder de heerschappij van de wijze Koning Theodorius zijn oorlogen, opstanden en andere onaangename gebeurtenissen tot een vage herinnering verworden. Elke keer lag het welzijn van zijn onderdanen de Koning meer aan het hart dan pure macht en grote rijkdom.

Nu moet ook de troonopvolging naar de zin van het volk worden geregeld: alleen de persoon die zich het beste om de burgers van Emara bekommert, mag de kroon dragen.

Om de vaardigheden van de kandidaten te beoordelen, heeft de Koning met zijn raad een opdracht opgesteld, die tegelijkertijd een praktische functie heeft:

Zijn opvolger wordt degene die de meeste naar de hoofdstad verhuizende burgers voor zich wint.

Dat lukt echter uitsluitend als hij deze burgers een dak boven hun hoofd kan geven. Daarom is het uitvoeren van bouwwerkzaamheden in de stad één van zijn belangrijkste taken.

De spelers zijn als veelbelovende jonge edellieden vastberaden om de wedstrijd om de Kroon en de gunst van het volk in hun voordeel te beslissen. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over de uitvoering van grote opdrachten, want ieder van hen krijgt de assistentie van twee leden van de koninklijke raad, die hun aanwijzingen in de stad en op het land zullen opvolgen. Crown of Emara combineert het spelen van kaarten met worker placement en zorgt hierdoor voor een frisse, strategische uitdaging.

Wie slaagt erin om in de voetsporen van de oude Koning te treden?

De Kroon van Emara wacht!