De Taveernen van de Oude Stad is een nieuw deckbuilding- en dobbelspel van de succesvolle spellenontwerper Wolfgang Warsch (Kwakzalvers van Kakelenburg, Clever, Brikks). Spelers proberen als herbergier drinkebroers en edellieden te lokken voor een welverdiende borrel. Proost!

In de Oude Stad komen burgers uit de omgeving regelmatig samen in de beroemde, schemerige taveernen. Iedere speler neemt de rol van een waard aan en probeert nieuwe, het liefst kapitaalkrachtige, gasten te werven. Alleen dan verdient hij voldoende geld om zijn taveerne uit te breiden.

Maar welke uitbreiding is de juiste? Een extra tafel of serveerster kan nooit kwaad, of toch liever investeren in een grotere opslagruimte voor het bier? Is er genoeg aandacht voor het binnenkomende geld? Of kan hij er beter voor zorgen dat het bier rijkelijk vloeit.

In De Taveernen van de Oude Stad probeert iedere speler de juiste dobbelstenen te kiezen, zijn bar uit te breiden en zijn persoonlijke kaartendeck zo winstgevend mogelijk uit te bouwen. Het spel bevat 5 modules waarmee je extra elementen toevoegt om het spel uit te breiden.

We verwachten dat de taveernen dit najaar nog hun deuren zullen openen.

Vanaf 12 jaar | 60 minuten | 2-4 spelers