De Gouden Ludo 2019 voor het beste expertspel gaat naar Wingspan!

Aan de vooravond van het grootste spellenevenement van België, Spel 2019, werd voor de elfde keer de uitreiking van de Gouden Ludo gehouden. De Vlaamse spellenprijs is een jaarlijkse prijs voor het beste nieuwe Nederlandstalige gezelschapsspel op de Vlaamse markt. Vanaf 2016 kent de prijs twee aparte categorieën: familie- en expertspellen.

Wingspan is benoemd tot het beste expertspel. De jury zei er het volgende over: “De titel verwijst naar de vleugelspanwijdte van de vogels waarvoor je in jouw vogelopvangcentrum de optimale leefomstandigheden probeert te creëren. Alles moet daarbij kloppen: de nesten moeten in de juiste biotoop gebouwd worden, het gepaste voedsel moet voorhanden zijn, enzovoort. Verder moeten er natuurlijk ook eieren gelegd en uitgebroed worden.

De meer dan honderdvijftig unieke vogelkaarten, de bont gekleurde eieren en het vogelhuisje dat als dobbeltoren fungeert, maken van Wingspan ook een visueel spektakel.”

Naast het winnen van de Gouden Ludo heeft Wingspan dit jaar de prestigieuze Kennerspiel des Jahres en de Deutsche Spielepreis gewonnen. In Nederland is het spel genomineerd voor zowel Speelgoed van het Jaar als de Nederlandse Spellenprijs.

In de familiecategorie was het de spannendste uitslag ooit. Het verschil in stemmen tussen de eerste en tweede plek was 0,5 procent. De Kwakzalvers van Kakelenburg is tweede in deze categorie geworden.

Meer info