Op 20 maart was het dan zover. Zuiderspel was volledig opgebouwd en er stonden 22 tafels klaar voor de 88 deelnemers van het NK Carcassonne . Vlak na 11.00 uur was iedereen aanwezig en zijn we begonnen met de eerste ronde. Tijdens dit toernooi werden eerst drie ronden van het basisspel gespeeld. Daarna werden de vier beste spelers meegenomen naar de finaleronden, waarin ze één tegen één spelen om uit te maken wie de beste speler is.

De eerste ronde verliep vlot en de sfeer was gezellig. De planning bleek iets aan de strakke kant te zijn, waardoor de tweede ronde met vijf minuten vertraging kon beginnen. Na de derde ronde begon langzaam duidelijk te worden welke spelers de beste kans maakten om zich te kwalificeren voor de finale. In de derde ronde werd er hard gestreden maar uiteindelijk bleken Maureen, Arjan, Gert en Tim de top 4 te vormen, waarmee we de finale ingingen. De kampioene van vorig jaar (Els Bulten) stond op een vijfde plek. Zij heeft op de tie-breaker de top 4 net niet gehaald.

In de halve finales wist Arjan Tim te verslaan met 102 punten tegen 91. En op de andere tafel lagen de scores nog dichter bij elkaar: Maureen versloeg Gert met 95 punten tegen 92. Daarmee hadden we een finaletafel tussen Maureen en Arjen en een kleine finale tussen Gert en Tim. Na een spannende strijd op beide tafels was de eindstand bekend. Arjan verslaat Maureen met 92 tegen 75 punten. En op de andere tafel wint Gert met 105 punten van Tims 89 punten. Daarmee is Arjan Scheulderman de Nederlands Kampioen Carcassonne 2016! Hiermee plaatst hij zich automatisch voor deelname aan het WK Carcassonne, dat op 19 oktober 2016 in Essen (Duitsland) plaatsvindt.

De vier prijswinnaars zijn op de foto hieronder te zien, van links naar rechts: Arjan Scheulderman, Maureen Adriaans, Gert Versteeg, Tim Tinus.