Tijdens de tiende editie van Zuiderspel op 25 maart was het tijd om uit te zoeken wie op het moment de beste Carcassonne-speler van Nederland is.

Ondanks dat we dit jaar een recordaantal voorinschrijvingen hadden, bleek het mooie weer voor veel mensen te aanlokkelijk. Uiteindelijk hebben 113 spelers aan het toernooi deelgenomen.

Om 11.00 uur was iedereen er helemaal klaar voor en kon het toernooi beginnen. Er werd alleen met het basisspel van Carcassonne gespeeld. De acht spelers met de meeste punten na drie ronden gingen door naar de finaleronden.

Na twee ronden bleek uit de tussenstand dat alles nog mogelijk was. Slechts zes spelers hadden beide ronden gewonnen. Het was dus niet noodzakelijk om alles te winnen om je voor de finaleronden te plaatsen.

Na de derde ronde was duidelijk met welke acht spelers we de finale ingingen. Reinike Ruiter stond er het beste voor, omdat zij in elke ronde de beste speler van haar tafel was. Patrick Bekkenutte wist als achtste net de finaleronden te bereiken.

In de finale werd 1 tegen 1 gespeeld met een knock-outsysteem. Er volgden 8 spannende spelletjes Carcassonne, waarin Patrick Bekkenutte de titel van Nederlands Kampioen 2018 wist binnen te slepen door driemaal na elkaar te winnen.

Het hele jaar door speelt Patrick Carcassonne, maar voor het NK oefent hij het regelmatig. Online neemt een spel maar 8 minuten in beslag. Bovendien houdt hij de online statistieken erg goed bij. Dit is de derde keer dat hij aan het NK deelneemt. De tegels uit je hoofd kennen, geen grote steden maken en zorgen dat je altijd een meeple in voorraad houdt zijn strategieën om het NK te winnen. Patrick is erg competitief. “Het wordt tijd om het WK te winnen”, aldus Patrick.