Stephensons Rocket - Bordspel

Product image
product image thumbnail
product image thumbnail
19,99
Uit het assortiment
Ontvang 190 overwinningspunten
Complex tactisch treinen- en aandelenspel. Verdien geld met het aansluiten van metropolen, het bouwen van stations en aandelen in de verschillende maatschappijen. Voor de echte liefhebber!
Strategie
Geluk
Bluf
v.a. 12 jaar
2 - 4 spelers
+/- 75 min

Gerelateerde producten

Over het spel

Engeland, 1830. De industriële revolutie is in volle gang. George Stephenson heeft de stoomlocomotief uitgevonden en het eerste exemplaar, de Rocket, vervoert passagiers heen en weer tussen Manchester en Liverpool.
De spelers zijn welgestelde ondernemers die het enorme potentieel van spoorverbindingen inzien en er munt uit willen slaan. Ze bouwen spoorlijnen, verbinden steden met elkaar, kopen aandelen, gaan slimme fusies aan en sluiten lucratieve vrachtcontracten af. Kortom, de spelers treden in de voetsporen van de beruchte spoorwegbaronnen uit de Britse industriële revolutie!

Productinformatie

Artikelcode999-ROC01
Gewicht1,37 kg
Merk999 Games
Afmetingen29,7 x 29,7 x 7,2 cm
AuteurReiner Knizia
EAN Code9783930635269
Jaar van Uitgifte1999

Reviews

"Leuk spel voor het hele gezin"
Barry Riepen
Wij hebben het spel met zijn 4e gespeeld (12, 18, 36 en 38 jaar). Na het bekijken van een Youtube uitleg en goed met de handleiding erbij konden we aan de gang. Na een paar potjes hadden we het goed door en is het een leuk spel om te spelen voor mensen die wel van een strategisch spelletje houden. Daarmee voldeed het aan onze verwachtingen.
Schrijf een review

Veelgestelde vragen

Wat te doen als de aandelen van een maatschappij alle zijn uitgegeven
Het zetten van een locomotief levert geen aandeel meer op. Als er (bijvoorbeeld door veto-ronden) aandelen terug in de voorraad komen zijn deze in de beurt van de volgende speler beschikbaar.
Regelverduidelijking:
Stations moeten geplaatst worden op lege vlakken. Als een spoorlijn op een vlak terechtkomt, waar een station op ligt, wordt het station daarna op de spoorlijn geplaatst.