Stand Alones

Het Carcassonne-basisspel biedt oneindig veel mogelijkheden om mee te variëren. Maar misschien zorgen al die uitbreidingen er inmiddels voor dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De losstaande Carcassonne-spellen bieden de oplossing. Met deze zelfstandige spellen verlaten we het Zuid-Franse landschap en trekken we rond de wereld. De nieuwe bestemmingen brengen nieuwe spelbelevingen met zich mee.

Deze spellen kennen hetzelfde, bekende principe: leg de tegels één voor één aan het speelveld en zorg dat je je meeples strategisch zet. Maar de vernieuwde ontwerpen en aangepaste spelregels van deze losstaande edities maken deze spellen anders. Vertrouwd, maar toch verfrissend!

Logo Carcassonne Safari

Carcassonne Safari

Vul je veldfles en hang de verrekijker maar om je nek, want we gaan op Safari.

Een tropische hitte hangt boven Afrika. We begeven ons naar de steppe, waar iedereen naar de geliefde grote Afrikaanse dieren zoekt. Apen slingeren door de bomen en daaronder rusten leeuwen in de schaduw terwijl de grond trilt van de kuddes olifanten die langslopen. Het is druk bij de poel. Veel verschillende dieren zoeken verkoeling bij deze drinkplaats. De perfecte plek dus om op de loer te liggen en de mooiste beesten te zien.

In Carcassonne Safari ontdek je met elke landtegel een nieuw stukje savanne, bosjes, dierenpaden en apenbroodbomen. Zet jouw meeples op die plekken waar je zoveel mogelijk verschillende dieren te zien krijgt. Een grote verscheidenheid aan dieren zorgt namelijk voor meer punten. En zie je nou niet die dieren die je zoekt? Met de poelfiches creëer je drinkplaatsen en vergroot je de kans op het zien van zoveel mogelijk wild.

Carcassonee Safari
Speelsituatie Safari

aantal spelersVanaf 8 jaar

leeftijd vanaf2 - 5 spelers

speelduur+/- 35 min.

  • Carcassonne in een tropisch jasje.
  • Nieuwe spelregels, nieuwe uitdaging.
  • Geen basisspel of uitbreidingen vereist.

28,99