Welkom in de wereld van Catan

 

Opmars van de mensheid

Verken de wereld van de prehistorie met Catan! Zet nederzettingen op en verspreid jouw stam over alle continenten. Dankzij de vier ontwikkelingssporen leer je te overleven in de woeste wildernis van de oertijd. Met Catan: Opmars van de mensheid is de klassieker Kolonisten van de Prehistorie in een nieuw jasje gestoken. Nu met vernieuwd artwork en prachtige miniaturen!

Alles over het bordspel

Catan: Opmars van de mensheid

Catan 3D Editie!

Starten met Catan?

Heb je al vaker gehoord van Catan en wil je er nu toch eens mee beginnen? Laat je dan mee nemen in de wereld van Catan. Ontdek wat het spel wereldwijd zo populair maakt en waar je het beste kunt beginnen. En natuurlijk geven we je direct een aantal praktische speeltips.

Meer informatie

Vaandrig

Catan 20 jaar in Nederland

Van het moment dat de eerste dappere ontdekkingsreizigers voet aan wal zetten tot de komst van piraten, barbaren en zelfs draken! Catan heeft in 20 jaar alles al gezien. In Nederland en Vlaanderen bracht dat een hele reeks aan toernooien, evenementen, recordpogingen etc. met zich mee. Bekijk wat er in 20 jaar allemaal is gebeurd.

Bekijk de tijdlijn

Het bordspel

Hier begint het allemaal. Het Catan basisspel is de ruggengraat van alle uitbreidingen en avonturen op het illustere eiland. Voor de meeste spelers blijft het alleen niet bij dit bassispel maar wordt er al gegrepen naar een van de klassieke uitbreidingen die elk op hun beurt een extra dimensie geven aan het spel.

Alles over het bordspel

Catan basisspel en uitbreidingen
Catan Big Box 2019

Catan Big Box

Of je nou nog nooit Catan hebt gespeeld of een ervaren pionier bent, met deze Catan Big Box zit je altijd goed. Deze versie dan ook de perfecte manier om het spel goed te leren kennen. Hij zit boordevol oude en nieuwe uitbreidingen en bevat enkele unieke losstaande edities.

Meer informatie

Catan grondstoffen

Stand Alones

Met de losstaande edities van Catan heb je het basisspel niet nodig. Het basismechanisme van de klassieke Catan wordt gebruikt maar zo aangevuld dat je een vertrouwde maar toch unieke spelervaring hebt.

A Game of Thrones Catan

“De nacht daalt, en daarmee vangt mijn wake aan.” Een unieke, zinderende versie van het klassieke spel in het thema van de populaire boekenreeks en televisieserie.
Beman de Muur, rekruteer troepen en help de Nachtwacht Westeros te beschermen tegen het gevaar uit het Noorden.

Lees verder

Catan: De Opkomst van de Inca's

Aan de kust en diep in de jungles van Zuid-Amerika breng jij je stam tot bloei om zo het Incarijk in te luiden. Stammen komen op en vergaan weer. Probeer optimaal te profiteren van het verval van je tegenstanders en laat de cultuur van jouw stam domineren in het latere, legendarische rijk.

Lees verder

Catan On the Go compacte spellen

On the Go Catan

Beleef Catan altijd en overal met de compacte uitvoeringen.
Naast de reiseditie kun je ook Catan Het Dobbelspel en diverse kaartspellen makkelijk meenemen.

Ontdek alle compacte uitvoeringen

Voor de kleine Catanners

Catan Junior is uitermate geschikt om het spel aan kinderen te introduceren. De spelers kruipen in de rol van Piraten en verkennen vanuit hun piratenforten het eiland. Vereenvoudigde regels en een iets gewijzigd handelssysteem bieden de eerste toegang tot de wereld van Catan.

Lees verder

Catan Junior schip Catan Junior
Catan Coco

Op zoek naar antwoorden?

Zit jij met een vraag over één van de Catan spellen? Dan kun je hier terecht!

Krijg antwoorden