Klantenservice

Heb je vragen? Wij beantwoorden ze graag!

Contactformulier

Heb je een vraag over spelregels, een onderdeel dat je mist of de status van je bestelling? Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en we komen zo snel mogelijk op je vraag terug.

Als consument mag je eenmalig gratis spelonderdelen op laten sturen, die van fabriekswege ontbreken of beschadigd zijn. Een voorwaarde hiervoor is wel dat dit binnen een maand na aankoop van het 999 Games-spel gebeurt. Controleer daarom grondig jouw spel en geef duidelijk aan wat er ontbreekt.

Je moet hierbij altijd een recente kassabon van het gekochte spel kunnen laten zien. Na het invullen van het formulier ontvang je een automatisch antwoord met je ticketnummer. Heb je een kassabon? Beantwoord dan direct de automatische mail en voeg je kassabon toe.

Als de maand na aankoop is verstreken, kun je nog steeds missende of beschadigde onderdelen laten vervangen. Er worden dan echter wel kosten in rekening gebracht. Hier zijn uitzonderingen op mogelijk, zoals bijvoorbeeld bij cadeaus die weken van te voren zijn gekocht. Onze medewerkers van de klantenservice hebben hier het laatste woord over.

Uiteraard is het ook mogelijk om extra onderdelen te bestellen als bijvoorbeeld per ongeluk door eigen toedoen spelonderdelen zijn beschadigd.

De kosten voor onderdelen zijn afhankelijk van de grootte en het gewicht van de onderdelen. Deze kosten zijn vanaf €0,50 per onderdeel, met een minimum van €1,-.

3 afbeeldingen van spelonderdelen van allemaal verschillende spellen.

Over onze spellen

Ik zie bij de inhoud van sommige Roll & Write spellen geen stiften of potloden staan, klopt dat?

Ja, dat klopt! Bij nieuwe Roll & Write spellen zitten geen potloden of stiften meer in de doos. We willen onze spellen graag verduurzamen en om die reden is er voor gekozen om de stiften of potloden niet meer mee te leveren.

Waarom kan ik elk Exit-spel maar 1 keer spelen?

Elke Exit kan slechts één keer worden gespeeld. Om de raadsels op te lossen is het nodig dat het spelmateriaal wordt beschreven, gevouwen, gescheurd of geknipt. Dit leidt tot verrassende mogelijkheden voor raadsels en puzzels, maar zorgt er ook voor dat het spel na een keer spelen niet meer te gebruiken is. Naast dat je met schaar en pen aan de slag moet, is er nog een reden waarom Exit-spellen maar 1 keer te spelen zijn. Net als bij een echte escape room weet je na afloop alle oplossingen voor de raadsels die je bent tegengekomen. Het geeft dan weinig uitdaging om dezelfde Exit-titel nog eens te spelen.

Neem ook eens een kijkje op onze Exit mini-site.

Ik speel graag spellen, maar ik ben kleurenblind. Hebben jullie speciale versies van spellen voor mensen met kleurenblindheid?

Wij snappen dat kleurenblindheid erg lastig is! Helaas kunnen we niet al onze spellen voor kleurenblindheid geschikt maken. De reden hiervoor is het grote aantal verschillende vormen van kleurenblindheid. Als we met al deze vormen rekening zouden moeten houden, zouden sommige spellen praktisch niet meer kunnen worden uitgegeven.

Dat gezegd hebbende is dit wel iets waar we op letten. Bij onze inhouse ontwikkelde kaartspellen proberen we bijvoorbeeld symbolen in de vormgeving te gebruiken, die naast de kleur van de kaarten voor meer onderscheid zorgen. Dit is helaas niet met elk spel mogelijk.

Een aantal spellen die wel goed werken, ondanks kleurenblindheid zijn bijvoorbeeld Lama, Beverbende, Pechvogel, Patchwork, Outlaws en Regenwormen.

Ik kan van mijn spel geen online speluitleg vinden! Waar vind ik deze?

We zijn druk bezig om voor de meeste spellen een video met speluitleg te maken. Helaas staan sommige spellen wat minder hoog op onze agenda voor een online speluitleg. Vaak zijn dit spellen die al wat ouder zijn of die uit ons assortiment zijn gehaald.

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste video’s? Abonneer je dan op ons Youtube-kanaal!

Komt er nog een nieuwe versie van 30 Seconds?

30 Seconds werd voor het eerst uitgegeven in 2011. Daarom is het mogelijk dat bij oudere versies van dit spel de begrippen inmiddels een beetje ouderwets zijn geworden. Elk anderhalf jaar geven we een update van 30 Seconds, waarbij begrippen die nu niet meer relevant zijn worden gewisseld voor nieuwe begrippen. Het gaat dan vaak om maar een handjevol woorden. 90% van de begrippen is zo goed als tijdloos.

Wil je zeker weten dat alle spelers bekend zijn met de begrippen in 30 Seconds? De variant 30 Seconds: Everyday Life is hier ideaal voor en is net zo uitdagend als het originele spel!

Waarom worden in de spelregels meestal alleen de persoonlijke voornaamwoorden hij, zijn en hem gebruikt en bijvoorbeeld niet hij/zij, zijn/haar en hem/haar?

We willen graag dat iedereen zich in onze spelregels aangesproken voelt. Om de spelregels zo leesbaar mogelijk te houden, gebruiken wij de woorden hij, hem en zijn. Daarmee bedoelen we ook altijd de vrouwelijke vormen zij en haar en de genderneutrale vormen hun en hen. We kiezen voor deze aanpak omdat we in beperkte ruimte begrijpelijke informatie moeten overbrengen. Voortdurend constructies gebruiken zoals "hij/zij/hen legt zijn/haar/hun speelstuk op zijn/haar/hun tableau" maakt de spelregels minder prettig leesbaar en onnodig langer.

Wij hopen dat we onze beweegredenen hiermee voldoende hebben verduidelijkt en wensen iedereen veel speelplezier!

Spelregelvragen

Kan ik bij jullie ook terecht met spelregelvragen?

Jazeker! Stuur je vraag via ons contactformulier. Wij zorgen er dan voor dat je vraag bij een van onze experts terecht komt, waarna je een antwoord krijgt teruggestuurd.

Ik heb de Kwakzalvers van Kakelenburg Megabox. Maar het is niet duidelijk welke waarzeggerijkaarten bij welke uitbreiding horen. Hebben jullie een overzicht hiervan?

Alleen het basisspel en de uitbreiding De Alchemisten hebben waarzeggerijkaarten. De uitbreiding Kruidenheksen heeft deze kaarten niet. Alle waarzeggerijkaarten zijn ook zonder uitbreiding met het basisspel te gebruiken, met uitzondering van de kaarten waar het symbool van De Alchemisten of De Kruidenheksen op staat. Hieronder een overzicht van de waarzeggerijkaarten:

Basisspel (11 blauwe en 13 paarse kaarten)

Aalmoes
De ketel vult zich
De keuze is reuze
Een goede start
Een gunstige gelegenheid
Een tweede kans
Geluk van de meesters
Geluksvogel
Goed geroerd
Gunst van de ratten
Hier fonkelt het
Kies verstandig
Leedvermaak
Minder is meer
Nieuwelingenbonus
Ondiepe greppels
Op het juiste moment
Perfect uitgemikt
Pittig ingrediënt
Pompoenenfeest
Rattenplaag
Ruilhandel
Toverdrank
Uit een volle ketel scheppen

Alchemisten (10 blauwe en 10 paarse kaarten)

Buur in nood
De witte zegen
De zegen van de ratten
Een goede buur
Een kleine donatie
Een rat in ere...
Een sterke druppel
Eind goed al goed
Essentiële essentie
Geluk bij een ongeluk
Handelsroes
heksenbezoek
Het is geven en nemen
Nuttig knaagdier
Robijnenkoorts
Rijke giften
Uitverkoop
Van goed naar beter
Weerzien maakt blij
Wie de keus heeft...

Het is ons opgevallen bij Dobbel Zo Clever dat in de blauwe categorie het "groter dan"-teken is gebruikt, terwijl je steeds kleinere getallen moet invullen. Klopt dat?

Bij de blauwe categorie moet je een reeks maken van cijfers, die aflopen of gelijk blijven. Elk volgende cijfer moet dus gelijk of lager zijn dan de vorige. Het teken dat in de categorie wordt gebruikt, is de "≥". Dit symbool wordt inderdaad omschreven als "groter of gelijk aan". Waar je echter rekening mee moet houden, is de manier waarop dit symbool in wiskundige formules wordt gebruikt: a ≥ b, x ≥ 1, lang > kort, of in het geval van Clever, 12 ≥ 12 ≥ 10 ≥ 9 ≥ 9 ≥ 6, etc.

Een vuistregel bij tekens als "<", ">" of "≥" is dat het getal bij de punt van de pijl van het symbool kleiner moet zijn dan bij de voet van de pijl. Een andere manier om te controleren of wat op de blauwe categorie staat klopt, is door deze hardop voor te lezen: 12 is groter of gelijk aan 12, is groter of gelijk aan 10, is groter of gelijk aan 9, is groter of gelijk aan 9, is groter of gelijk aan 6, etc.

Kun je de app van Chronicles of Crime op meerdere mobiele apparaten gebruiken?

De app kun je op meerdere mobiele apparaten gebruiken. Je moet dan echter wel met dezelfde gegevens inloggen. Je kunt dus niet opnieuw de QR-code scannen. Je zult na het installeren van de app op het nieuwe mobiele apparaat dezelfde gegevens moeten gebruiken die je ook bij het eerder gebruikte mobiele apparaat hebt gebruikt.

Ik heb een vraag over een spel...

Kijk op de productpagina van het betreffende spel of je vraag al eerder is gesteld. Voor veelgestelde vragen plaatsen we soms op deze pagina op voorhand al het antwoord. Je vindt het spel op onze site door de naam in de zoekbalk op te geven. Staat je vraag niet op de productpagina? Stuur dan een berichtje naar onze klantenservice.

Bever van het spel Beverbende die wijst naar de FAQ.

Bestellen bij 999 games

Bestelinformatie
  • Via onze website kunt u rechtstreeks bij 999 Games bestellen. Uw bestelling wordt verwerkt en verzonden vanaf ons centrale magazijn in Almere.

    1. Voor 14:30 uur via 999 Games besteld op een werkdag, de volgende dag geleverd (zon- en feestdagen uitgezonderd)

    2. Wij leveren ook op zaterdag in Nederland

    3. Gratis verzending vanaf €39,00 in Nederland en vanaf € 49,00 in België.

Wat als ik mijn bestelling niet ontvangen heb?

Onze medewerkers en logistieke partners doen er alles aan om jouw bestelling op tijd en zonder schade bij jou te bezorgen. Desondanks kan het soms wel eens gebeuren dat er iets mis gaat. Aan de hand van de track & trace-link kun je zien of er een probleem is ontstaan.

Ik was niet thuis toen mijn bestelling werd geleverd.

Als je niet thuis was en de zending niet kon worden afgeleverd, staat erin verzendingsinformatie "Niet thuis, kaartje in bus". Dit kaartje wordt tegenwoordig digitaal gestuurd. De mail bevat een verzoek om contact op te nemen met de logistieke partner om een nieuwe leverafspraak te maken. Deze mail kan als spam zijn gemarkeerd. Check dus je spambox!

De bezorging door de logistieke dienstverlener staat al meer dan 3 dagen stil en gaat niet verder.

Jouw bestelling is per ongeluk naar een verkeerd depot verzonden. Je bestelling wordt de eerstvolgende nacht naar het juiste depot gestuurd en zal de dag erna worden aan huis worden geleverd. Mocht je je bestelling zeer dringend nodig hebben, neem dan contact op met onze klantenservice.

Jouw pakket is bij de buren afgegeven en die zijn onder het aangegeven adres onbekend.

Zeer waarschijnlijk heeft de bezorger zich vergist bij het invoeren van de straat of de naam. Meld jezelf ook hiervoor bij onze klantenservice. We sturen je vervolgens een verklaring van niet-ontvangst toe. Zodra wij deze ingevuld weer ontvangen hebben, kunnen wij bij de logistieke partner een onderzoek instellen. De logistieke partner moet dan uitzoeken waar jouw bestelling terecht is gekomen.

Betaalinformatie

Via onze beveiligde SSL verbinding betaal je snel, makkelijk en veilig. Bovendien heb je de keuze tussen verschillende betaalmogelijkheden, zoals iDeal, Bancontact of Sofort.

Logo's van iDeal, Bancontact & Sofort.
Bezorgkosten

Een bestelling op onze website kun je laten bezorgen in Nederland en België.

Nederland

Verzending van orders naar Nederland zijn boven de 39 euro gratis. Bij verzending van orders onder dit bedrag, zijn de verzendkosten €4,99.

België

Verzending van orders naar België zijn boven de 49 euro gratis. Bij verzending van orders onder dit bedrag, zijn de verzendkosten €6,75.

Wanneer jouw bestelling klaar staat ontvang je per e‑mail een Track & Trace code zodat je de verzending bij kunt houden.

Logo van vervoerder DHL
Retourneren

Soms plaats je een bestelling, wordt deze thuis afgeleverd en denk je bij jezelf van "... nee, toch niet." Je bent van gedachten veranderd, had liever iets anders besteld of ziet wegens een andere reden af van de aankoop. Geen probleem! Producten die je bij ons hebt aangeschaft, kunnen binnen 14 dagen worden teruggestuurd. Je betaling wordt vervolgens teruggestort. Dit is iets waar je als klant recht op hebt en wordt ook wel de afkoelingsperiode of het herroepingsrecht genoemd.

Klik hier voor meer informatie over het retourneren van producten.

Over het combineren van uitbreidingen

Kan ik de oude versie van Catan met de houten onderdelen combineren met de nieuwe uitbreidingen?

De oude basis met de houten onderdelen kan je alleen combineren met de nieuwe uitbreidingen als je de aanpassingsset koopt. In deze set zitten alle onderdelen die je mist in de oude versie, maar wel nodig hebt voor de nieuwe uitbreidingen. Er is echter wel een verschil in artwork van de oude versie en de nieuwe versies.

De aanpassingsset kan je hier vinden.

Neem ook eens een kijkje op onze Catan mini-site.

Hoe combineer ik de verschillende uitbreidingen van Catan?

Hier kun je een overzicht vinden van hoe je de verschillende delen van Catan met elkaar kunt combineren.

Hoe combineer ik de verschillende uitbreidingen van Carcassonne?

Hier kun je een overzicht vinden van hoe je de verschillende delen van Carcassone met elkaar kunt combineren.

Is Beverclan te combineren met Beverbende?

Ja! Beverclan en Beverbende zijn te combineren, maar ook apart van elkaar te spelen.

Hoe combineer ik de verschillende uitbreidingen van de Legende van Andor?

Hier kun je een overzicht vinden van hoe je de verschillende delen van de Legende van Andor met elkaar kunt combineren.

Overige vragen

Mijn dobbelstenen zijn versleten! Kan ik deze bij jullie los bestellen?

Jazeker! Je kunt losse dobbelstenen en/of onderdelen bestellen via ons contactformulier. Als je via ons formulier aangeeft wat je nodig hebt, kijken onze collega’s van de klantenservice of we dit nog als reserve hebben liggen. Geef hierbij vooral duidelijk aan hoe het missende onderdeel volgens de spelregels wordt genoemd. Dat maakt het zoekwerk voor onze collega’s een stuk makkelijker!

Ik kan een bepaald spel niet in de winkels vinden. Kan ik ook rechtstreeks bij jullie bestellen?

Jazeker! Alle spellen die wij op voorraad hebben, kun je bestellen via onze webwinkel. Als het spel bij ons niet op voorraad is, is deze misschien nog wel te vinden bij een van onze winkelpartners.

Waar komt jullie logo vandaan?

Het logo van 999 Games b.v. bestaat uit twee delen, namelijk de afbeelding van de nar en het getal 999. Ons eerste logo was van een locomotief. Dit was niet zomaar een locomotief, maar de Amerikaanse Empire States Railways, model 999. Onze oprichter, Michael Bruinsma, is een groot liefhebber van treinen en besloot deze locomotief als logo te gebruiken, compleet met de getallen 999 in het lettertype van deze trein.

Later is het logo veranderd in de welbekende nar. De reden hiervoor is omdat de nar vroeger altijd degene aan het hof van de koning was die nieuwe spelletjes introduceerde. De trein verdween, maar de kenmerkende getallen bleven. Het vernieuwde logo is overigens gecreëerd door de bekende spellenillustrator Franz Vohwinkel.

Waar kan ik me aanmelden voor de nieuwsbrief?

Klik hier en vul je gegevens in. Zodra je het formulier verstuurt, krijg je automatisch jouw eerste nieuwsbrief toegestuurd.

Kan ik bij jullie een spel aanvragen voor een recensie?

We doen regelmatig een oproep via onze kanalen op social media voor recensies, waarbij we soms spellen verloten. Wil je in aanmerking komen voor een spel voor een recensie? Hou dan vooral onze kanalen op Instagram en Facebook in de gaten!

Ik heb nog andere vragen/opmerkingen/suggesties...

Voor overige vragen, opmerkingen of suggesties kun je ons contactformulier gebruiken. We geven dan zo snel mogelijk een reactie. Voor overige vragen, opmerkingen of suggesties kun je ons contactformulier gebruiken. We geven dan zo snel mogelijk een reactie.