1830 - Niet meer leverbaar

Vanaf 12 jaar
2 - 6 spelers
+/- 180 min
29,3 x 23,7 x 7,6 cm
Strategie:
5 sterren
Geluk:
0 sterren
Handel:
2 sterren
Interactie:
2,5 sterren

Het spel

Het klassieke treinspel in een luxe, herziene editie.

Elke beurt bestaat uit een beleggingsronde en één of meer operationele ronden. Koop en verkoop aandelen van 8 verschillende spoorwegmaatschappijen in beleggingsronden. In de operationele ronden komen de directeuren van de verschillende maatschappijen aan de beurt. Grootaandeelhouders bepalen of er geïnvesteerd wordt in modernere treinen en uitbreiding van het spoorwegen- en stationsnetwerk of dat er dividend wordt uitgekeerd, wat ook de beurskoers opjaagt. Omdat privé- en bedrijfskapitaal strikt gescheiden zijn, kan het voorkomen dat een speler plotseling met een failliete maatschappij opgescheept zit, waardoor hij treinen uit zijn privékas moet kopen. Wie aan het einde van het spel het grootste vermogen heeft, wint dit schitterende spel zonder geluksfactor!

Deze nieuwe uitgave bevat verschillende scenario's, die voor nog meer variatie zorgen. 1830 is een must-have voor de echte spellenliefhebber!

Tactische speeltip(s)

Participeren in maatschappijen van andere spelers kan lucratief zijn, maar ook gevaarlijk. Directeuren kunnen geld uit de bedrijfskas wegsluizen en de maatschappij daarna dumpen. Zo kun je plotseling met een maatschappij zonder geld en met verouderde treinen opgescheept zitten. Je kunt daarom het beste investeren in een bedrijf van je linkerbuurman. Mocht je zien dat hij er een puinhoop van maakt, dan kun je op tijd je aandelen verkopen. Denk goed na over de initiële prijs van de aandelen van een nieuwe maatschappij. Goedkoop is leuk, maar dat zorgt er wel voor dat er weinig bedrijfskapitaal is. Bovendien stijgt de waarde van je aandelen langzamer. Bereid je goed voor op het moment dat treinen verouderen. Je bent als directeur namelijk verplicht om een trein voor je maatschappij te kopen en dat wil je eigenlijk niet met je privégeld doen!

  • Recente Zoekopdrachten
  • Brainstorm Kaartspel 1
  • grondstofkaarten kolonisten van catan 88
  • camel up kaartspel 1
  • catan kaartspel goud en piraten 186