Aquileia - Bordspel

Deel via:
€ 39,99
bij 999 Games
Op voorraad!
Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd

Overzicht

Strategisch bordspel ten tijde van de Romeinse heerschappij. Handelen, gebouwen plaatsen, gladiatorengevechten, heftige paardenraces, alles zit erin. Word jij de nieuwe heerser van Rome?
Vanaf 10 jaar
3-5 spelers
+/- 90 min
Tactiek:

Geluk:

Interactie:

Bluf:

  • Bestel rechtstreeks bij 999 Games of kies een van de andere aanbieders
  • Voor 15:00 uur via 999 Games besteld op een werkdag, de volgende bezorgdag geleverd
  • Gratis verzending vanaf E 20,00 in Nederland en Belgie

Over het spel

Aquileia, de op een na belangrijkste stad van het Romeinse Keizerrijk, werd oorspronkelijk gesticht als voorpost tegen Barbaarse indringers. Later zou Aquileia zich ontwikkelen tot een belangrijk politiek en cultureel centrum, en dankzij een efficiënte haven aan de rivier tot een welvarende handelsstad. Je bent een rijke aristocraat in Aquileia en zet je pionnen in om verschillende taken uit te voeren: spelen, cultuur, handelen en bouwen. Elke activiteit levert kosten, baten en soms overwinningspunten op. Heb jij na 6 ronden de meeste overwinningspunten? Een ronde bestaat uit 2 fasen. In de eerste fase zet je je pionnen op verschillende gebieden in. In de tweede fase worden de acties in de verschillende gebieden op volgorde afgehandeld. Zo kun je geld wisselen, paarden, wapens en slaven kopen, meedoen aan paardenraces of gladiatorengevechten, gebouwen stichten of dief worden in de haven. Ieder gebied heeft zijn charmes. Aan jou de taak om tijdens het spel het juiste te doen. Ben jij uit robuust Romeins hout gesneden? Aquielia is een strategisch en onderhoudend bordspel en is daardoor geschikt voor veelspelers en families die van een uitdaging houden. De vele subspelletjes zorgen voor veel spannende momenten. Aquileia was de winnaar van de laatste Archimedes Award, een spellenverkiezing in Italië voor spelontwerpers.

Meer informatie
Artikelcode 999-AQU01
Gewicht 1.6000
Merk 999 Games
Afmetingen 29,7 x 29,7 x 7,2 cm
Auteur Pier Volontè
EAN Code 8717249194637
Jaar van Uitgifte 2011
Evenement Nee
label Nee

Tactische tips

Niet alleen de waarde van munten is van belang, ook het metaal waaruit ze bestaan. Probeer ervoor te zorgen om van elke soort minimaal 2 exemplaren te bezitten. Zo blijf je flexibel.

Kijk bij het neerzetten van gebouwen niet alleen naar de punten, maar ook naar wat ze tijdens het spel opleveren. Denk dan aan extra slaven of geld.

Het aantal actievelden is relatief beperkt. Schat goed in wat voor jou het belangrijkste is. Wacht je te lang, dan is er een grote kans dat een andere speler jouw favoriete plekje al heeft bezet.