Baobab - Niet meer leverbaar

Vanaf 6 jaar
2 - 4 spelers
+/- 20 min
20 x 20 x 5,5 cm
Behendig:
5 sterren
Geluk:
3 sterren
Tactiek:
1 sterren

Het spel

Tactisch behendigheidsspel voor families met kinderen. Leg zoveel mogelijk kaarten op de boom zonder dat deze eraf vallen.

Ben je aan de beurt, dan trek je 3 kaarten en speel je er zoveel je wilt. Voor elke kaart gelden echter speciale spelregels. Zo moet je een vogel als een frisbee op de boom gooien. Een luipaard laat je bovenop de boom vallen. Een slang moet je tussen 2 kaarten inschuiven en een aap moet je zo leggen dat er 1 hoek naar buiten steekt. Bloesem, takken en bijen mogen overal gelegd worden. Maar liggen er bijen op de boom, dan mag je daar alleen takken of bloesem opleggen. Zo blokkeren ze de boom voor andere dieren.

Vallen er in jouw beurt kaarten van de boom, dan zijn dat jouw strafpunten. Heb jij aan het einde van het spel de minste strafpunten?

Vrolijk spel, waarvan de spelregels eenvoudig aangepast kunnen worden naar de leeftijd van meespelende kinderen.

Video

Tactische speeltip(s)

Soms is het verstandiger om bepaalde kaarten voor later te bewaren, omdat ze nu nog te moeilijk zijn. Gebruik bijen om de boom voor andere spelers te blokkeren. Leg apen en slangen zover mogelijk naar de buitenkant zodat ze er gemakkelijker afvallen als een ander er een kaart op legt.

  • Recente Zoekopdrachten
  • wie is de ezel 1
  • whitechapel 2
  • Andor 6
  • agricola 6