Big Five - Niet meer leverbaar

Vanaf 7 jaar
1 - 4 spelers
+/- 20 min
12,3 x 9,7 x 2 cm
Geluk:
3 sterren
Tactiek:
3 sterren
Puzzelen:
4,5 sterren

Het spel

Kaartspel voor het hele gezin. Speel zo snel mogelijk je kaarten weg door je dieren aan te leggen.

In Big Five heb je een eigen kaartenstapel waar je steeds kaarten van trekt. Elke beurt leg je er daarvan één of meer aan de kaarten aan tafel of ruil je kaarten met je stapel. Op de kaarten staan een achtergrondkleur en een dier. Je mag alleen kaarten aan een groep aanleggen als deze dezelfde achtergrondkleur met een ander dier heeft, of andersom. Leg je de vierde of vijfde kaart van een groep aan, dan mag je een kaart uit je hand of van je stapel wegdoen. Daardoor ben je sneller door je kaarten heen!

De spelmechanismen zijn bij de meeste mensen bekend, waardoor weinig uitleg nodig is. Er zijn verschillende manieren om de andere spelers dwars te zitten of voor te zijn. Maar het is ook mogelijk om het spel solitair te spelen.

Video

Tactische speeltip(s)

Probeer door ruilen meerdere kaarten voor 1 groep te sparen. Zo voorkom je dat je de andere spelers teveel helpt. Soms kun je door handig leggen in meerdere rijen tegelijk de bonus pakken. Let daar goed op. Onthoud goed welke kaarten je ruilt. Die komen later weer terug. Het is handig als je daar vast rekening mee houdt.

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
  • Recente Zoekopdrachten
  • De vorsten van Catan geoot kaartspel voor 2 spelers 198
  • cuba spel 11
  • 999-EI 3
  • Agricola Expert-editie Bordspel 5