Tijd voor goede voornemens:
Nog meer speelplezier!

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Pien

Nieuwjaar betekent een nieuwe start en daar horen goede voornemens bij. De populairste voornemens blijven al decennia lang: stoppen met roken, meer sporten, gezond eten, maar wat je ook steeds meer voorbij ziet komen, zijn bijvoorbeeld: een hobby vinden, vaker vrienden zien en meer plezier maken. En laat daar spellen spelen en puzzels leggen nou eens heel goed bij passen!

Hier nog meer redenen om meer te spelen in 2018:

#1 Haal je ongebruikte spellen eens uit de kast en bespaar!

Een beetje spelliefhebber heeft een spellenverzameling in de kast. Uit ervaring weet ik dat er altijd wel een spel ongeopend blijft liggen, omdat je er niet aan toe komt of niet het juiste gezelschap in huis hebt. Zonde! Dus nodig je vrienden uit, trek al je ongebruikte spellen of je “Golden Oldies” uit de kast en begin dit jaar met een gezellig (en gratis!) spellenavondje. Zelf kwam ik deze schatten tegen in de kast:

Stenen tijdperk

Past letterlijk tussen de ‘Golden Oldies’ ☺. Jaag op wild, ontwikkel gereedschap en verzamel verschillende grondstoffen om hutten te bouwen. Een aanrader voor de hele familie.
Meer informatie

Wizard

Wie van toepen houdt, houdt van Wizard. Een lekker kaartspel waarbij de spanning elke ronde stijgt.
Meer informatie

#2 Plan vaker een momentje voor jezelf

Ontspanning is echt een must in deze tijd. Men ervaart steeds meer prikkels in de maatschappij van tegenwoordig, want we zijn veel te veel bezig met bijvoorbeeld Social Media. Hierdoor houden we weinig tijd meer over om even tot rust te komen. Uit vele onderzoeken blijkt dat puzzelen de geest stimuleert om te ontspannen. Dus gaat yoga of mindfullness je te ver?

Weg met je smartphone of tablet en probeer eens een puzzel!

“Paris at Dawn”
Puzzel met 1.000 stukjes

€ 7,99

Bekijk meer modellen

“Sunset by the Rocky Coast”
Puzzel met 3.000 stukjes

€ 19,99

Bekijk meer modellen

“Romantic Supper”
Puzzel met 6.000 stukjes

€ 24,99

Bekijk meer modellen

#3 Meer tijd doorbrengen met elkaar

Naast wat vaker een momentje voor jezelf staat bij de gemiddelde Nederlander ‘meer tijd voor elkaar’ ook hoog in het vaandel. Zowel met vrienden als met het gezin is het belangrijk plezier met elkaar te maken en met elkaar in contact te blijven. Een spel biedt hiervoor wederom een mooie uitkomst als bezigheid. Ben je benieuwd naar spellen voor jou en je kinderen? Lees dan mijn blog over de beste kinderspellen hier.

Of voor een spellenavondje met vrienden mijn favorieten:

Wil je de spelregels snel leren? Bekijk onze online speluitleg.

Tip!

Voor als je op zoek bent naar een aanvulling op je spellenverzameling om helemaal voorbereid te zijn op je goede voornemens:
bezoek 20 januari de Ducosim Winterbeurs in Amersfoort.

Hier vind je altijd wel een plekje waar je de nieuwste spellen krijgt uitgelegd. Speel hier naast ons nieuwste spel Polis ook Majesty, Berenpark en Caverna: Het Duel.

Over de schrijfster

Hi, ik ben Pien uit Amsterdam, 28 jaar en moeder van 2 kleine kinderen. Spellen spelen is er bij mij met de paplepel ingegoten en één van mijn grootste hobby's. Niets gezelliger dan met vrienden en familie aan tafel voor een goed spel! Dolblij ben ik dan ook dat ik sinds 2014 bij de leukste spellenuitgeverij van de Benelux aan de slag ben. Deze blog is opgericht om je nog beter wegwijs te maken door spellenland en er zal om de 2-3 weken een verse blog met nieuwe onderwerpen verschijnen. Leuke ideeën? Laat het mij weten via pbruinsma@999games.nl.

PS. Ik knijp er zelf tijdelijk tussenuit vanwege mijn zwangerschapsverlof. Dit was jammer genoeg voorlopig even mijn laatste blog. Vanaf juni ben ik er weer inclusief nieuwe onderwerpen rondom de wereld van spellen. Aarzel niet om mij te mailen voor leuke ideeën. In de tussentijd zullen er blogs verschijnen van een aantal gastbloggers uit de spellensector. Ik wens iedereen veel succes met alle goede voornemens voor 2018, hou vol iedereen en tot in juni!

Bekijk ook al mijn andere blogs!