Ik ga op wintersport
en neem mee...

Leestijd: 3 minuten | Geschreven door Niki Plijnaar

Ik zal het eerlijk bekennen, ik ga dit jaar voor het eerst op wintersportvakantie. En waar de meeste mensen weken nadenken over welke outfits er mee moeten, of ze van te voren nog op ski-les moeten en of er wel sneeuw zal liggen, gaan gek genoeg mijn gedachtes als eerste naar welke spellen ik zal meenemen en hoeveel ik er in mijn koffer kan proppen zonder al te veel warme kleren thuis te hoeven laten…

Dus, welke spellen gaan mee?

Hoewel spelletjes spelen natuurlijk mijn hobby is, is het niet te bedoeling dat ik meer aan het spelen ben dan aan het skiën, dus ik denk dat ik de grote expertspellen dit keer met pijn in mijn hart maar thuis laat. Kleine spelletjes voor tussendoor zijn volgens mij mijn beste opties. Daarnaast heb ik gehoord dat je over het algemeen al om 9 uur in je bed ligt door complete uitputting. Dus ik verwacht tegen die tijd niet heel strategisch meer te kunnen denken. Om over de après-ski nog maar niet te spreken…

Omdat we met een grote groep gaan, kijk ik gelijk naar spelletjes die met veel mensen te spelen zijn en dus niet te lang of te moeilijk zijn. Daarnaast zullen we vast beperkt tafelruimte hebben. Kaartspelletjes zoals Gesjaakt, Wie is de ezel? en Beverbende zijn de eerste die in mij opkomen, maar ook Machiavelli en Happy Salmon staan zeker op mijn shortlist. Ik laat alle spellen met een bel erin maar thuis, om niet gelijk vijanden bij het hotel of restaurant te maken.

Maar hoe gaat dat mee?

Ik hoor je denken, dat is toch al gewoon een halve koffer vol, maar ik ben een zeer ervaren inpakker, al zeg ik het zelf. Hoewel dit misschien mijn eerste wintersportvakantie is, ben ik zeker geen groentje wat betreft op vakantie gaan, dus die ervaring pas ik graag toe. Alle kaartspellen doe ik standaard per spelletje in van die ziplock-zakjes (gewoon in de supermarkt te krijgen). Vaak zelfs zonder de regels omdat ik die toch wel ken, of ik maak nog even snel een foto van de regels zodat ik die op mijn telefoon makkelijk overal bij me heb. Geloof mij, al die kleine doosjes thuis laten, scheelt al de helft van de ruimte!

Maar mijn echte skills komen pas tot zijn recht bij de toch wat grotere spellen (je zou moeten zien hoe ik een Marco Polo kan terugbrengen tot het formaatje dat nog in het handtasje van iedere vrouw zou passen!) Ik ga bijvoorbeeld ook bijna nooit op vakantie zonder 30 Seconds. Een doos die zeker niet in mijn koffer past. Maar in dit geval neem ik dus eigenlijk alleen het kaartenbakje mee. Score bijhouden doet er vaak aan het einde van de dag toch niet meer toe, en als er fanatiekelingen bijzitten kunnen we dat altijd nog met pen en papier bijhouden! Daarbij is dit de ideale bezigheid voor in de bus richting de sneeuw. Dit kan namelijk in kleine groepjes achterin de bus, maar ook gewoon prima voorin de bus met gebruik van de microfoon. Of de mensen die eigenlijk willen slapen hier blij mee zijn, is alleen nog wel de vraag.

Kortom, ik ga goed voorbereid op wintersport dit jaar! Misschien kan ik dan nu eindelijk gaan nadenken over welke kleding ik mee ga nemen in de kofferruimte die ik nog wel over heb.

En mij misschien toch even wat meer verdiepen in hoe je moet skiën. Maar dat is bijzaak toch?

Bekijk de Tip van Bert over reisspellen!

Over de schrijfster

Hi, ik ben Niki, 27 jaar, spelletjesgek en ik werk sinds 2015 bij 999 Games. Ik werk normaal gesproken op de afdeling “Productontwikkeling”, waar ik mij bezig houd met het scouten van de nieuwste spellen en het begeleiden van het proces tot het spel hier uiteindelijk vanuit de fabriek binnenkomt, en daarna hopelijk bij jullie in de kast terechtkomt!

Veel lees- en speelplezier!

Bekijk ook alle andere blogs!