Mijn leukste kinderspellen!

Leestijd: 6 minuten | Geschreven door Pien

Vol verwachting kloppen alle kinderhartjes, want Sint is weer in het land! De maand om onze kinderen extra te verwennen, is weer in aantocht en om het makkelijker voor je te maken vind je hier een overzicht en een aantal handige tips voor de leukste kinderspellen.

Kinderspellen hoeven niet alleen leuk te zijn voor kleintjes, maar minstens net zo leuk voor de ouderen die meedoen. Hier volgen mijn tips en aanraders, zodat je weet waar je het beste op kunt letten, afhankelijk van de leeftijd van de kids.

3-4 jaar 4-5 jaar 6-7 jaar 8-9 jaar 10-11 jaar 12+ jaar


Felle kleuren en grote speelstukken trekken de aandacht voor kindjes binnen deze leeftijd. Het verschil tussen vrij spelen en een spel spelen moeten ze nog leren. In het begin combineren ze deze twee nog, maar als je oefent, pikken ze het vanzelf op. Jakkiebak Kippenkak! vind ik oprecht het allerleukste spel voor de allerkleinsten. De titel alleen maakt kids al aan het lachen en dat geldt ook voor de veren die je uit de kont van elkaars kippen moet zien te bemachtigen.

Bekijk nog meer tips!

Kindjes vanaf 4 jaar hebben een geweldig grote fantasie. Ze vinden het prachtig om anderen na te doen. Denk bijvoorbeeld aan brandweermannetje of prinses spelen. Met het spelen van spellen wordt nu ook echt begonnen. Kleuren behoort ook tot de favoriete bezigheid van deze leeftijdscategorie. Met Speed Colors kleur je plaatjes na en komt het eerste spelelement om de hoek kijken. Een perfect spel voor deze kleintjes.

Bekijk nog meer tips!

Kinderen van deze leeftijdsgroep zijn competitief, elkaar overtroeven vinden ze erg leuk. Rekenen en taal staan centraal in de klas. Leerzame spelletjes kunnen op een speelse manier helpen de lesstof van school beter onder de knie te krijgen. Met Halli Galli trainen ze hun rekenskills en reactievermogen, en als kers op de taart mogen ze flink slaan op de bijbehorende bel. Maar let op: kinderen verslaan hun ouders met gemak!

Bekijk nog meer tips!

Top 5 voor pakjesavond?
Deze spellen maken de avond compleet!

Leuke downloads voor in de schoen

Download 1

Grote dobbelsteen nodig voor jullie Sint-dobbelspel? Knip & Plak je eigen 999 Games-dobbelsteen!

Download 2

Iets extra’s voor de lieve Sint? Met deze kleurplaat komt er zeker wat leuks in je schoen terecht!

8 jaar is de ideale leeftijd om ‘echte’ spellen te introduceren. Daag je kinderen eens uit om een spel te proberen wat je zelf graag speelt. Vaak vinden ze het leuk om hierbij betrokken te worden. Naast spellen vindt deze groep puzzelen ook een prettige bezigheid. Mijn aanrader is dan ook Carcassonne , omdat in dit spel ook een puzzelelement zit verwerkt.

Bekijk nog meer tips!

Spelletjes spelen, ingewikkelde bouwwerken maken en techniek zijn leuk en interessant voor deze leeftijd. De combinatie van spellen en gadgets zijn hot. Zeker als er augmented reality in het spelsysteem zit verwerkt, kan het in deze doelgroep niet misgaan. Een goed voorbeeld hiervan is Roar! waarin één speler een ontsnapt monster speelt en de tablet/smartphone bedient. De andere spelers zijn scheikundigen, die het monster proberen te vangen. Geluiden zijn hierbij hun enige aanwijzingen.

Bekijk nog meer tips!

Deze adolescenten willen zich graag laten gelden. Het testen van hun kennis is dan ook zeer populair en in grote groepen spelen wordt vaker door jongvolwassenen gedaan. Hiernaast zijn spellen die in teamverband worden gespeeld ook zeer aan te raden. In 30 Seconds Everyday Life speel je in teams en test je ook elkaars kennis. De Everyday Life-versie is extra leuk, omdat het om alledaagse begrippen gaat. Zo kan iedereen meedoen.

Bekijk nog meer tips!


Schoencadeaus voor leuke prijsjes

De leukste schoencadeaus al vanaf € 1,00!

budgettip: Outlet sale!

Hier vind je grote familiespellen voor mooie prijzen tot aan schoencadeautjes voor € 1,-

Wanneer: 26 november
Waar: 999 Games, Wormerweg 2, Almere
Tijd: 10:00-15:00 uur

Klik hier voor meer informatie!

Over de schrijfster

Hi, ik ben Pien uit Amsterdam, 28 jaar en moeder van 2 kleine kinderen. Spellen spelen is er bij mij met de paplepel ingegoten en één van mijn grootste hobby's. Niets gezelliger dan met vrienden en familie aan tafel voor een goed spel! Dolblij ben ik dan ook dat ik sinds 2014 bij de leukste spellenuitgeverij van de Benelux aan de slag ben. Deze blog is opgericht om je nog beter wegwijs te maken door spellenland en er zal om de 2-3 weken een verse blog met nieuwe onderwerpen verschijnen. Leuke ideeën? Laat het mij weten via pbruinsma@999games.nl.

Veel lees- en vooral speelplezier!

Bekijk ook al mijn andere blogs!