Organiseer de perfecte spellenavond!

Leestijd: 3 minuten | Geschreven door Pien

De wintertijd is ingegaan en het wordt weer koud buiten! Dat betekent maar één ding, lekker binnen blijven! Geen terrasjes meer, geen picknicks meer, niet meer naar het strand, maar niet getreurd. Het wordt weer tijd voor een ouderwetse spellenavond!

Hoe pak je dit aan?


Mijn 6 Tips voor jouw perfecte spellenavond thuis

Welke spellen ga je spelen?

Laat iedereen van te voren nadenken over welk spel hij/zij meeneemt, afhankelijk van het soort gezelschap dat je verwacht. Op deze manier is er voor ieder wat wils en kan iedereen zich eventueel voorbereiden.

maak onderling afspraken

Spreek van te voren af welke spellen je gaat spelen en hoe laat het spelen begint en eindigt, zodat iedereen weet wat hij/zij kan verwachten.

Bereid je alvast voor

Zorg dat je de spelregels van te voren goed doorneemt. Niks vervelender dan tijdens het spel vastlopen en op zoek moeten naar de oplossing. Kom je er toch niet uit? Bekijk dan de online speluitleg of neem contact op via 999games.nl/klantenservice

Houd de score bij!

Maak een scorebord.
Altijd leuk om te zien op welke plaats je in het klassement staat.

Doe een warming-up

Begin de avond met een eenvoudig en kort spelletje om in te komen . Bijvoorbeeld Beverbende of Happy Salmon. Hierna is iedereen klaargestoomd en nog scherp genoeg voor het serieuzere werk, bijvoorbeeld Catan of EXIT.

Kroon de winnaar

Loof een prijsje uit aan de winnaar van de avond.
Extra motivatie om je best te doen!


Toch liever de deur uit?

Tips voor buiten de deur

1. Organiseer een 999 Games open-toernooi

In 2016 introduceerde 999 Games de Open-toernooien, die uit een reeks kleine toernooien door heel Nederland en België bestaan. Iedereen kan hier aan meedoen. Deelnemers kunnen het hele jaar punten verzamelen door spellen van 999 Games in toernooiverband te spelen. De te spelen spellen verschillen per periode. Iedere 2 maanden staan er 2 nieuwe spellen centraal. Heel november en december staan de 999 Open-toernooien in het teken van Marco Polo en Dominion.

In deze maanden mogen boardgamers, spellenverenigingen, winkels, cafés, eigenlijk iedereen, zoveel toernooien organiseren als ze willen, indien deze voor iedereen toegankelijk zijn. Afhankelijk van het aantal deelnemers kun je een Open-pakket aanvragen bij 999 Games via bcalis@999games.nl met daarin onder andere demo-spellen en prijzen voor de winnaars.

Meer informatie

2. ga spelen bij een spellencafé of spellenvereniging

Hier worden vaak gezellige avonden georganiseerd en kun je makkelijk aansluiten bij spellen die worden gespeeld. Hier leer je ook veel nieuwe mensen én spellen kennen.

3. Bezoek één van de spellen evenementen

Jaarlijks vindt het Spellenspektakel plaats. Dit is de grootste spellenbeurs van Nederland en hier kun je alles op het gebied van spellen ontdekken. Op zaterdag wordt er na afloop van de beurs op loopafstand in hotel Holiday Inn een gigaspellenavond georganiseerd voor wie er geen genoeg van kan krijgen. Hier kun je vanaf 20.00 uur gratis terecht voor demo’s van de leukste titels van de beurs!

Kijk voor meer info op spellenspektakel.nl.

In Vlaanderen wordt er jaarlijks ook een grote spellenbeurs georganiseerd. Spel vindt jaarlijks plaats in november in Antwerpen. Het is één groot spellenfeest, waar een budget- en gezinsvriendelijke formule wordt gehanteerd.

Kijk voor meer info op spel.forumfederatie.be

Ben je op zoek naar meerdere spellen voor een mooie prijs? Twee keer per jaar organiseert 999 Games de Outlet Sale. Deze megasale vindt plaats in het magazijn naast het hoofdkantoor en je vindt hier zowel de nieuwste titels met korting als wat oudere titels en (licht)beschadigde spellen met flinke korting.

Je kunt je hier over alle spellen uit het assortiment laten adviseren en het is er nog gezellig ook!

Meer informatie


Over de schrijfster

Hi, ik ben Pien uit Amsterdam, 28 jaar en moeder van 2 kleine kinderen. Spellen spelen is er bij mij met de paplepel ingegoten en één van mijn grootste hobby's. Niets gezelliger dan met vrienden en familie aan tafel voor een goed spel! Dolblij ben ik dan ook dat ik sinds 2014 bij de leukste spellenuitgeverij van de Benelux aan de slag ben. Deze blog is opgericht om je nog beter wegwijs te maken door spellenland en er zal om de 2-3 weken een verse blog met nieuwe onderwerpen verschijnen. Leuke ideeën? Laat het mij weten via pbruinsma@999games.nl.

Veel lees- en vooral speelplezier!

Bekijk ook al mijn andere blogs!